Millainen sänky kookkaalle tai ylipainoiselle nukkujalle?

Millainen sänky kookkaalle tai ylipainoiselle nukkujalle?

Kun painoa on kertynyt paljon tai nukkuja on luonnostaan kookas, myös sängyltä vaaditaan enemmän. Mutta vaikka olisi ylipainoinen, ei enää tarvitse tinkiä nukkumismukavuudesta tai -ergonomiasta. Unikulman uusi StrongBase-sänky hemmottelee nukkujaansa. Kun saa nukuttua hyvin, myös painonhallinta onnistuu paremmin.

Oletko luonnostasi kookas tai ylipainoinen? Oletko joskus joutunut etsimään hyvää nukkumisasentoa tai tinkimään nukkumisergonomiasta? Enää sinun ei tarvitse tinkiä mukavuudesta tai valita vain kestävyyden vuoksi sänkyä kovalla tasajousituksella.

Unikulman StrongBase-sänky valmistetaan uudenlaisella jousistolla sekä suuremmalle painolle suunnitellulla pohjaratkaisulla, jolloin vuoteen kestävyys saadaan varmistettua. Esimerkiksi yli 130-kiloisille nukkujille on tarjolla vahvistettuja ratkaisuja runkojoustinpatjasta moottorisänkyyn. Petaus- tai pintapatjalla saadaan myös mieltymysten mukaan valittua napakampi tai pehmeämpi tuntuma viimeistelemään ylellinen ja mukava vuode.

”Ulkoisesti StrongBase-sänky on saman näköinen kuin Unikulman muut sängyt, joten se toimii myös parisängyn puoliskona”, kertoo fysioterapeutti ja nukkumisergonomian asiantuntija Liisa Koukku Unikulmasta.

Unikulman sängyissä kaikki kerrokset – sälepohja, joustinpatja ja petauspatja – tukevat kaiken kokoisia ja mallisia nukkujia, jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kaikkia kerroksia voidaan myös päivittää kehon muuttuessa. Näin sänky on kestävä valinta pitkäksi aikaa.

Patjan valinta on kaiken a ja o

Nukkumisergonomian kannalta kaikkein tärkeintä on valita patja, joka tukee juuri sinun kehoasi. Parhaiten kehosi muotoja tukee sinulle juuri räätälöity patja.

Kun valitset sänkyä, kannattaa ensimmäiseksi hakeutua Unikulmaan maksuttomaan UnikLab®-mittaukseen. Jokaisessa Unikulman myymälässä on mittavuode tätä patentoitua kartoitusta varten. Mittauksessa kehosi pintapaineet kartoitetaan tarkoin, ja tulosten perusteella sänky suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi.

Olemme kaikki eri muotoisia ja kokoisia: painon lisäksi esimerkiksi hartioiden ja lantion leveys, raajojen pituus ja rangan pituus vaihtelevat suuresti. Unikulmassa sänky tehdään sinun mittojesi mukaan. Kun sänky räätälöidään yksilöllisesti, myös isokokoisen nukkujan paino saadaan jaettua tasaisesti joustinpatjan alalle. Unikulmalla on ratkaisuja myös painavamman nukkujan sänkyyn.

”Kun paino jakautuu patjalle optimaalisesti, patja on miellyttävä, kehoa tukeva ja kestävä. Omalla tehtaallamme Vantaan Petikossa voimme ottaa huomioon kaikenlaiset erikoistoivomukset”, Liisa Koukku muistuttaa.

Unikulman petaus- ja pintapatja viimeistelee kookkaan nukkujan pehmeät unet.Unikulman petaus- ja pintapatja viimeistelee kookkaan nukkujan pehmeät unet.

Petaus- ja pintapatja takaa miellyttävän tuntuman

Nukkujan paino vaikuttaa myös pintapatjan valintaan.

”Pintapatjassa jokaisen oma tuntuma ja mieltymys on todella tärkeä valintaperuste. Asiantuntijamme osaavat ehdottaa parhaat ja kestävät materiaalit sängyn kokonaisuutta täydentämään. Unikulman petauspatjat ovat käännettäviä, mikä lisää huomattavasti niiden käyttömukavuutta muuttuvissa tarpeissa”, Liisa Koukku muistuttaa.

Suosituin valinta pintapatjaksi on kuusi senttiä paksu, kahden materiaalin yhdistelmäpatja. Tällaisessa sängyssä joustinpatjan räätälöity muoto tukee nukkujaa parhaalla mahdollisella tavalla, ja pintatuntuma on miellyttävä.

Petaus- ja pintapatjojen käyttöikää voi pidentää kätevällä SteadyBody®-petauspatjan suojalla. Se on helppo ja kätevä pestä lakananvaihdon yhteydessä.

Entä jos kehon paino muuttuu?

Joskus paino vaihtelee paljon. Esimerkiksi raskaus on väliaikainen olotila, jonka aikana Unikulman sänkyjen säätösälepohjan voi säätää tukemaan kehon muuttunutta painoa ja muotoa.

”Odottajan on mahdollista hankkia myös kankaasta valmistettu lisätuki alaselän ja lantion alueelle. Lisätuki sijoitetaan petauspatjan ja patjan väliin, ja se tukee tehokkaasti raskausajan lopulla”, Liisa Koukku kertoo.

Joskus painoa kertyy lisää myös muista syistä. Painon lisääntyessä sängyn säätösälepohjan voi säätää napakammaksi. Jos paino taas laskee, riittää pehmeämpi tuki.

”Jos mietityttää, onko vaikkapa viisi vuotta sitten hankittu räätälöity tuote edelleen sopiva, voit tulla milloin tahansa uuteen UnikLab®-mittaukseen Unikulman myymälään”, Liisa Koukku sanoo.

Kun haluaa erityisen pitkän tai leveän sängyn

Unikulmassa valmistetaan kaiken kokoisia sänkyjä. Sänkyjen pituutta ja leveyttä voidaan tilaustuotteissa kasvattaa tarpeen tai toiveiden mukaan

220 cm pituista sänkyä saa kaikkina malleina eli moottorisänkynä, runkojoustinpatjana ja jenkkisänkynä. Myös 230 cm pitkä sänky on mahdollista valmistaa, pitkille nukkujille saadaan paljon lisämukavuutta, kun jalat ei tule sängystä ulos.

”Jopa 240 cm leveitä sänkyjäkin on tehty”, Unikulman Liisa Koukku muistelee.

Unikulma tarjoaa asiakkailleen luotettavan ja saumattoman ostokokemuksen, aina unen alkukartoituksesta sängyn toimitukseen. Kuljettajamme vievät tarvittaessa myös vanhat sängyt kierrätykseen. Unikulman tavoitteena on vilpittömästi parantaa asiakkaiden unia. Tervetuloa tutustumaan!