Vastuullisuus Unikulmassa

Pitkäikäisenä kotimaisena perheyrityksenä tuemme suomalaista työllisyyttä ja omistajuutta. Kannamme vastuuta siitä, millaisen tulevaisuuden jälkipolvillemme jätämme.

Kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme ja mittareita, joilla voimme aktiivisesti arvioida vastuullisuuttamme ja tunnistaa kehityskohteita.

Tuotteiden laatu & käyttö

Unikulmassa vastuullisuus lähtee suunnittelusta ja tuotekehityksestä, joiden tuloksena syntyvät tuotteet valmistetaan tehtaallamme Vantaalla. Tuotevalikoimamme koostuu korkealuokkaisista tuotteista, joilla on pitkä käyttöikä. Pitkällä eliniällä on keskeinen vaikutus vastuullisuuden kannalta.

Olemme hyvin tarkkoja, että tarjoamme laadukkaita, terveellisiä, turvallisia ja ulkonäöltään kestäviä ja ajattomia tuotteita. Pitkäikäisen hygienian varmistamiseksi lähes kaikki tuotteemme ovat vesipestäviä, ja hoito-ohjeet auttavat asiakkaitamme pitämään hyvää huolta tuotteista ja maksimoimaan niiden käyttöiän.

Ydinliiketoimintaamme on valmistaa patja kunkin asiakkaan ainutlaatuiselle keholle sopivaksi. Näin resurssimme käytetään tehokkaasti vain todelliseen tarpeeseen. Fysioterapeutti/patjamestari suunnittelee UnikLab-analyysin ja asiakkaan toiveiden perusteella jokaisen patjan yksilöllisesti niin, että se tukee asiakkaan vartaloa parhaalla mahdollisella tavalla. Yksilöidyn patjan valmistaminen vähentää kuljetusmatkoja, reklamaatioita, raaka-aineiden kulutusta ja hävikkiä, toisin kuin massatuotannosta tulisi. Asiakasistamme 93 % suosittelee Unikulmaa vilpittömästi lähipiirilleen.

Meille on tärkeää säilyttää tuotanto Vantaan tehtaallamme hallinnon ja tuotekehityksen vieressä, koska tällöin valmistus on läpinäkyvää ja helposti valvottavaa. Meillä on myös mahdollisuus vaikuttaa valmistuksen kulkuun jokaisessa työvaiheessa. Meillä vuoteiden laatuvaatimukset ovat huomattavasti tiukemmat kuin alalla yleisesti.

Patjan kestävyyden taustalla ovat huippulaatuiset, omalla tehtaallamme valmistetut ja karkaistut, erityisen tiheät teräsjouset ja hengittävät patjan sisusmateriaalit. Tämän ansiosta voimme taata, että hyvin huollettuina patjamme ovat vielä 10 käyttövuoden jälkeen yhtä mukavat kuin uudet.

Asiakkaista huolehtiminen

Unikulman visiona on mitattavasti maksimoida yöllistä palautumista. Osana tätä huolehdimme asiakkaidemme nukkumisergonomian toimivuudesta vähintään koko tuotteidemme elinkaaren ajan. Esimerkiksi vuoteisiimme tarjoamme 10 vuoden takuun, ja asiakas saa meiltä aina halutessaan asiantuntemusta ja neuvoja kaikissa nukkumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Materiaalit

Laadun ja terveellisyyden varmistamiseksi valitsemme vain parhaita mahdollisia materiaaleja ja raaka-aineita. Noudatamme aina tuotteidemme valmistusta koskevia tiukkoja kemikaalirajoituksia.

Olemme pitkään tarkastelleet mahdollisuutta käyttää patjoissa enemmän luonnonmateriaaleja, mutta tällä hetkellä niiden vaikea pestävyys, huono hygienia, hajut ja muut kemikaalipäästöt (mm. formaldehydi) eivät vastaa terveysvaatimuksiamme. Lisäksi useimpien luonnonmateriaalien ympäristökuormitus ja tuotantoketjut ovat vaikeasti valvottavia, koska niiden alkuperä on yleensä kehitysmaissa.

Sängyn uusiokäyttö

Unikulman asiakkaana sängyn uudistaminen voi onnistua vain patjan päivityksellä. Kulumaton osa eli vanha sängynrunko voidaan uusiokäyttää, ja voimme asiakkaan halutessa muokata sen ulkonäköä. Otathan suoraan yhteyttä lähimpään myymälääsi kuullaksesi lisää!

Jäte

Huolehdimme, että raaka-aineet käytetään tehokkaasti, jotta jätteitä syntyisi mahdollisimman vähän. Muut kuin tuotantoon liittyvät materiaalit, kuten pakkausmateriaalit, pyritään käyttämään uudelleen tai kierrättämään niiden kunnon mukaan. Muovit kierrätämme aina. Viime kädessä Unikulman tuottamalla energiajätteellä tuotetaan lämpöä ja sähköä Vantaan Energian yhdistelmävoimalassa.

Energiankäyttö

Energiankulutuksen seuranta on tuonut lukuisia parannustoimia jo kahdenkymmenen viime vuoden ajan, ja Unikulman insinöörit ovatkin olleet tästä tarkkoja.

Tuotannosta syntyvää hukkaenergiaa käytetään kiinteistön lämmittämiseen, ja tiloja lämmitetään lämpöpumpuilla. Lisäksi yritysryhmän omissa kiinteistöissä hyödynnetään taloautomaatiota optimoimaan energiankulutusta, jotta ulkopuolista energiaa tarvitaan mahdollisimman vähän. Taloautomaation avulla voimme hyödyntää esimerkiksi näyttöjen puhaltaman lämmön. Viimeisimpinä investointeina asensimme Porttipuiston ja Petikon kiinteistöihin aurinkoenergiapaneelit.

Myös muissa Unikulman käytössä olevissa kiinteistöissä on investoitu ilmastoystävällisen sähkön käyttöön. Tavoittelemme kaikin keinoin energiankulutuksen jatkuvaa vähentämistä.

Logistiikka

Vantaan Kehä III:n varrella olevan tehtaamme sijainti on valittu tehokkaiden liikenneyhteyksiensä vuoksi. Tehtaalta on lyhyt matka pääkaupunkiseudulle, valtaväylille, satamiin ja lentokentälle.

Unikulma käyttää pienikulutuksista ja vähäpäästöistä EURO 6 -normin mukaista jakelukalustoa. Jakelureitit optimoidaan mahdollisimman lyhyiksi päästöjen vähentämiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi.

Henkilöstö

Vaikka henkilöstömme on jakautunut ympäri Suomen, olemme onnistuneet säilyttämään alusta asti vahvan yhteen hiileen puhaltamisen meiningin. Hierarkia on matala, ja työn lomassa kehitämme mm. asiakkaidemme vinkkien avulla uusia ideoita nukkumisen parantamiseksi. Unikulman menestys perustuukin henkilökunnan pitkään sitoutumiseen, yrittäjähenkisyyteen ja keskinäiseen arvostukseen ja luottamukseen.

Panostamme myös työntekijöidemme jatkuvaan ammatilliseen koulutukseen ja terveyteen. Unikulma osallistuu kattavasti mm. vuotuisiin unilääketieteen koulutuksiin, ja teemme läheistä yhteistyötä Uniliiton kanssa. Kannustamme henkilökuntaamme terveellisiin elämäntapoihin, ja olemme mm. onnistuneet saavuttamaan lähes savuttoman organisaation.

Tasa-arvo toteutuu Unikulmassa niin sukupuolen kuin iän näkökulmasta. Unikulman yritysryhmässä on yhtä paljon naisia ja miehiä, ja kaikki tienaavat samoin perustein. Lisäksi kiinnitämme huomiota siihen, että talossa on eri-ikäisiä ja eri kokemuksen omaavia henkilöitä. Työsuhteissa noudatamme minimissään kaupan alan työehtosopimusta.

Yhteiskuntavastuu unesta

Olemme valjastaneet suomalaisen huipputason insinööritaidon sekä maailmanluokan koulutetun fysiologisen osaamisen sen eteen, että opetamme suomalaisia arvostamaan yöaikaa ja unta. Yöllä keho palautuu päivän rasituksista, ja ihminen viettää sängyssä noin 8 tuntia vuorokaudessa. Siksi on erittäin tärkeää, että nukkumisolosuhteet ovat optimaaliset ja että patja tukee kehon oppimaan pois virheasennosta.

Uniergonomiasta valistaminen yhteiskunnallisesti on suuri tehtävä, jossa meillä riittää tekemistä. Henkilökuntamme on uniergonomian asiantuntijoita. Olitpa asiakkaamme tai et, voimme aina antaa vinkkejä, miten nukkuisit paremmin.

Unikulma on mukana Jaksa paremmin -konseptissa. Verkkosivustolla jaksaparemmin.fi ja televisiossa Jaksa paremmin -ohjelmassa käsitellään unta ja muita terveellisen elämän eri osa-alueita. Sivuston päätoimittaja on tietokirjailija Leeni Peltonen. Konseptiin kuuluvat myös luennot sekä hyvinvointipalvelu, joka tarjoaa yrityksille ja urheiluseuroille terveen elämän valmennusta.

Olemme julkaisseet Suomen johtavien unen asiantuntijoiden avulla kaikille ilmaisen unikoulun nimeltä Uniopas. Jatkamme myös aktiivista viestintää siitä, kuinka yöaika kannattaa käyttää hyväkseen.

Taloudellinen yhteiskuntavastuu

Unikulma on suomalainen vuonna 1985 perustettu perheyritys, joka työllistää yritysryhmänä noin 100 henkeä Suomessa. Unikulmalla on myymälät myös Virossa ja Latviassa. Unikulma maksaa kaikki veronsa Suomeen.

Unikulma on ollut 20 vuotta AAA-luottoluokitukseltaan. Lisäksi mm. Asiakastieto on sertifioinut Unikulman Suomen Vahvimpiin.

Vastuullisuus edellyttää pitkäjänteistä työtä

Vastuullisuus on liiketoimintamme ytimessä. Pienikokoisena perheyrityksenä teemme kuitenkin kaikkemme vastuullisuuden kehittämisen eteen, vaikka resurssimme ovat rajalliset. Uskomme, että yhteistyö sidosryhmiemme kanssa edesauttaa vastuullisuuden kehittämisessä ja haluammekin kutsua myös asiakkaamme ja sidosryhmämme mukaan vastuullisuustyöhön.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitämme liiketoimintaamme palautteen perusteella. Olipa kyse vastuullisuudesta tai muuhun Unikulmaan liittyvästä aiheesta, annathan palautetta asiakaspalveluumme verkkokauppa (at) unikulma.fi.