Tyynyt ja peitot

Unikulman ergonomiset tyynyt ovat yksilöllisesti ja ergonomisesti säädettävissä jokaiselle nukkujalle erikseen. Unikulman Astro-tyyny eroaa muista lämpöön reagoivista tyynyistä säädettävyydellään ja se on pintapehmeä. Tyynyn profiloitu pinta tekee tyynystä ilmavan ja hengittävämmän. Astro-tyynyn antibakteerinen päällinen on helppo irrottaa ja pestä.

Astro-tyyny on ilmoitettu lääkinnälliseksi tuotteeksi Valviran ylläpitämään lääkinnällisten laitteiden laiterekisteriin. Astro-tuote luokitellaan lääkinnällisistä laitteista annetun neuvoston direktiivi 93/42/ETY(MD-direktiivin) mukaisesti tuoteluokkaan I.

Tyynyn materiaali on usein makuasia, mutta tärkeimmät ominaisuudet ovat korkeussäädettävyys ja että tyyny tukee niskaa. Niska tarvitsee aina enemmän tukea kuin pään alue ja kokonaiskorkeus pitää olla säädettävissä suhteessa oman vuoteen kovuuteen sekä omien hartioiden leveyteen. Tyynyä olisi aina hyvä tulla sovittamaan ennen kuin tekee ostopäätöksen

Tyynyt tulisi pestä vähintään kaksi kertaa vuodessa. Tyynymme voi pestä täytteineen, (pois lukien Astro-tyyny) nestemäisellä pesuaineella, ja sitä käytetään vain kolmasosa normaalista määrästä. Astro-tyynystä voi pestä päällisen, mutta ei täytettä. Täyte imuroidaan. Astro tyynyä voi muiden tyynyjen tapaan myös tuulettaa talvella ulkona pakkasella, mutta huomioithan Astron ollessa lämpöön reagoiva tyyny, että tyyny kovettuu ulkona kylmässä, mutta pehmenee kyllä taas huoneenlämmössä.

Suosittelemme tyynyn vaihtoa vuoden välein, jos hikoilet runsaasti tai ihosi rasvoittuu paljon. Tyynyn hygieniakuormaa saat pienennettyä käyttämällä erillistä tyynynsuojaa ja vaihtamalla tyynyliina useasti, jopa kaksi kertaa viikossa. Huomioithan kuitenkin, että erillinen tyynynsuoja ei sovellu Astro- tyynyn kanssa käytettäväksi, koska Astro- tyyny on lämpöön reagoiva eikä kehonlämpö pääse niin hyvin tyynynsuojan läpi.

Kaksi vuotta on maksimi käyttöikä, jota suosittelemme tyynyille.

Emme voi ottaa testattuja tyynyjä palautuksena vastaan. Tyynyt ovat hygieniatuotteita samalla tavalla kuin esim. alusvaatteet. Tyynyjä pääset kokeilemaan myymälöissämme ja asiantuntijamme auttavat tyynyn valinnassa UnikLab-mittauksen avulla. Palautuksen ehtona on, että tuote on käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa. Tuote on aina palautettava alkuperäispakkauksessaan.

Peittoja on useita erilaisia ja peiton valintaan vaikuttaa, että tykkääkö lämpimämmästä vai ohuemmasta peitosta. Suosituimpia ovat Unikulman lämpötasaavat SteadyBody-peitot. Peittoa on saatavilla kolmella eri täytevaihtoehdolla (ohuempi hikoilevalle, paksumpi palelevalle sekä untuvatäyte).

Kaikki peittomme ovat pestävissä ja peitto tulisi pestä tai pesettää kerran vuodessa. Tarkemmat pesuohjeet löydät peitoista. Yleensä peitot pestään 60 asteessa hienopesuohjelmalla ja lingotaan kevyesti. Peitto tulisi kuivata ilmavassa paikassa tai kevyesti kuivausrummussa.

Suosittelemme vaihtamaan peiton noin 3-5 vuoden välein. Tämä vaihtoväli edellyttää pussilakanan käyttöä sekä peiton vuosittaista pesua.

Peitolla on tarkoitus nukkua lämpöä tasaava sinertävä puoli nukkujaa vasten.

UnikLab-mittaus

Mittauksessa ollaan normaaleilla sisävaatteilla. Kengät otetaan pois ja taskut tyhjennetään tavaroista. Tämän jälkeen asetutaan makaamaan mittamatolle, jossa on pieniä sensoreita, jotka mittaavat kehon pintapaineet. Mittaus suoritetaan selkä- sekä kylkimakuulla kummallakin kyljellä. Asiantuntijamme tulkitsee teille tämän jälkeen mitä pintapainekartat kertovat vuoteen valmistusta ajatellen. Tämän jälkeen asiakas täyttää unianalyysi lomakkeen, jossa on kysymyksiä nukkumistottumuksista sekä asioista, joita patjan suunnittelijan tulee ottaa huomioon patjaa suunnitellessa.

Mittaus on ilmainen eikä sido ostopäätökseen. 

Mittaukseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Mittaukseen kannattaa varata aika ennakkoon, niin myymälässä ei tarvitse odottaa.

Lounaalla käyminen ei vaikuta mittaustulokseen. 

Hieronnassa käynti ei haittaa, mutta se on hyvä lisätieto fysioterapeutillemme, joka suunnittelee jousiston. 

Mittaukseen voi tulla raskaana ollessa. Unikulman runkojoustinpatjoissa sekä moottorivuoteissa on säädettävä säätösälepohja, joka on suunniteltu juuri kehon muutosten varalle. Säätösälepohjan avulla vuodetta saadaan säädettyä juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Raskaus on hetkellinen tila, joka voidaan ottaa huomioon patjansuunnittelussa. Meillä on myös tarjolla erilaisia tukia helpottamaan nukkumista raskauden aikana, kuten esimerkiksi ristiselän tuki, jota on mahdollista kokeilla myymälässämme.

Patjojamme ei tehdä painon mukaan vaan kehon rakenteen mukaan. Paino jakaantuu kehossa usein tasaisesti. Unikulman runkojoustinpatjoissa sekä moottorivuoteissa on säädettävä säätösälepohja, joka on suunniteltu juuri kehon muutosten varalle. Olit sitten raskaana, kehossasi on väliaikaisia kiputiloja tai painosi vaihtelee (+/-20 kg), niin säätösälepohjan avulla vuodetta saadaan säädettyä juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Ole yhteydessä myymälään saadaksesi neuvoa säleiden säätämiseen. Yli 20 kg painonmuutoksessa suosittelemme patjan päivitystä.

Jousistot ja patjat

Räätälöinti tehdään jousirivi kerrallaan, joten voit nukkua leveyssuunnassa missä kohtaa vain. Pituussuunnassa vartalosi löytää oikean kohdan nopeasti. Nukkuessa kehon asento on täysin tyynyn ja patjan varassa ja jos tuki ei ole riittävä, ilmenee se usein puutumisena, kipuna ja/tai jäykkyytenä ja sitä kautta heräilynä ja asennon etsimisenä. Räätälöidyn patjan avulla vartalo saadaan hyvään neutraaliin lepoasentoon, jolloin myös liikkuminen vuoteessa vähenee ja nukkuminen rauhoittuu.

Unikulman runkojoustinpatjoissa sekä moottorivuoteissa on säädettävä säätösälepohja, joka on suunniteltu juuri kehon muutosten varalle. Olit sitten raskaana, kehossasi on väliaikaisia kiputiloja tai painosi vaihtelee (+/-20 kg), niin säätösälepohjan avulla vuodetta saadaan säädettyä juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Sälepohjaa voidaan säätää tarvittaessa napakammaksi tai pehmeämmäksi. Esimerkiksi raskauden aikana sälepohjan merkitys on huomattavan suuri. Painon lisääntyessä patjan joustavuuteen voidaan vaikuttaa säätämällä säleet napakammalle. Vastaavasti painon vähentyessä vuoteesta saadaan pehmeämpi. Ihmisen selkärangan, nivelten ja lihaksiston tilanne ei ole aina vakio, vaan ajoittain on jaksoja, joiden aikana saattaa esiintyä selkä-, olkapää- tai lonkkakipuja. Muutokset kuuluvat normaaliin elämään. Pohja antaa vuoteeseen säätömahdollisuuden, jolla kipujaksoja voidaan lyhentää ja lihasten palautumista nopeuttaa. Ole yhteydessä myymälään saadaksesi neuvoa säleiden säätämiseen.

Unikulman runkojoustinpatjoissa sekä moottorivuoteissa on säädettävä säätösälepohja, joka on suunniteltu juuri kehon muutosten varalle. Säätösälepohjan avulla vuodetta saadaan säädettyä juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Raskaus on hetkellinen tila, joka voidaan ottaa huomioon patjansuunnittelussa. Meillä on myös tarjolla erilaisia tukia helpottamaan nukkumista raskauden aikana, kuten esimerkiksi ristiselän tuki, jota on mahdollista kokeilla myymälässämme.

Uuteen ergonomiseen nukkumistilanteeseen ja lisääntyneeseen nukkumismukavuuteen tottuminen vie vartalolta hieman aikaa. Patjat valmistetaan jousista lähtien vasta sitten, kun olet sängyn tilannut, joten jousistossa on alkuun enemmän pintajännitettä. Patja on parhaimmillaan muutamien viikkojen käytön jälkeen ja tästä syystä myyjämme soittavat asiakkaalle jälkisoiton noin kuukauden kuluttua vuoteen toimituksesta, jotta nukkujalla on ollut aikaa tottua uuteen vuoteeseen. Jälkisoitossa myyjä selvittää asiakkaan kanssa tyytyväisyyttä uuteen vuoteeseen ja tarvetta mahdollisille muutoksille.

Valmistamme tehtaallamme Vantaalla mittatilaustyönä patjat, petauspatjat sekä muotoon ommellut lakanat sellaiseen kokoon tai muotoon kuin haluat. Veneet, matkailuautot tai -vaunut ja antiikkiset perintösängyt ovat usein erikoisen kokoisia. Uusi patja valmistetaan käyttäen kaavoja tai vanhaa patjaa mallina, jotta saadaan oikeat mitat, kallistukset ja kulmat. Kosteissa tiloissa on otettava huomioon vuodemateriaalien kuivuminen ja ilmavuus, siksi venepatjamme erikoismateriaaleineen sopivat ihanteellisesti veneisiin. Vaadittu paloturvallisuus on otettu materiaaleissa myös huomioon.

Unikulma ei myy muita kuin itse valmistamiaan patjoja. Pystymme näin parhaiten varmistamaan korkean asiakastyytyväisyyden. Olemme pitkän historiamme aikana myynneet useiden valmistajien vuoteita, mutta ulkomaiset vuoteiden valmistajat eivät reagoineet palautteisiin toivotulla tavalla. Niinpä perustimme vuonna 1995 oman tehtaan Kirkkonummelle. Aloimme kehittämään omaa tuotantoa, joka pohjautui yksilölliseen ja asiakaskohtaiseen vuoteiden suunnitteluun. Nykyään Unikulman tehdas sijaitsee Vantaalla Petikossa, näin myös toimitusaika sängylle on lyhyt.

Unikulman sänkyjä ja patjoja ei myydä muualla kuin Unikulman omissa liikkeissä. Unikulmalla on patentit useisiin suunnittelemiimme tuotteisiin. Unikulmalla on koulutetut asiantuntijat ja fysioterapeutit, joiden ammattitaidolla varmistamme Unikulman asiakaslupauksen. Laadukkaan toimintamme lähtökohtana on vastuullisuus ja aito välittäminen asiakkaistamme, henkilökunnastamme sekä ympäristöstämme. Jatkuva asiantuntemuksen ja tuotteiden kehittäminen takaa mitattavasti parhaan asiakastyytyväisyyden.

Unikulma myöntää Sinun, Teidän ja Uniikki -tason patjojen ostajille ergonomiaturvan* normaalin takuun lisäksi. Ergonomiaturva* myönnetään tuotekokonaisuudelle, johon kuuluu Sinun, Teidän tai Uniikki -tason patjat, joissa on Unikulman aito petauspatja, säädettävä Unikulman joustosälepohja sekä Unikulman ergonominen tyyny (Hybrid1, Hybrid 2 tai Astro). Ergonomiaturva* on voimassa kolme (3) kuukautta vuoteen toimituspäivästä. Ergonomiaturva on voimassa vain alkuperäiselle ostajalle.

Ergonomiaturva*: Kolmessa kuukaudessa niin vuode kuin vuoteen omistaja mukautuvat uuteen ergonomiseen nukkumistilanteeseen ja lisääntyneeseen nukkumismukavuuteen. Teemme tarvittaessa muutoksia kolmen kuukauden sisällä toimituspäivästä vuodekokonaisuuteen tai annamme säätöohjeita joustosälepohjalle. Takuun puitteissa emme toteuta ergonomiaturvan jälkeen (3kk) nukkumisergonomiamuutoksia vuoteeseen.

Valmistamme myös vakiovyöhykkeisiä sekä tasajousisia vaihtoehtoja. Meillä on huomioitu vuoderatkaisut vauvasta vaariin. Myymme myös erikoiskokoisia patjoja, hoivapatjoja, venepatjoja ja pinnasängynpatjoja. Unikulman vuoteita on monissa hotelleissa, hoivakodeissa, sairaaloissa sekä muissa julkisissa tiloissa.


Patjassa pitäisi olla sekä kovuutta että pehmeyttä, mutta oikeissa kohdissa! Liian pehmeässä vuoteessa painava lantion alue uppoaa liikaa, liian kovalla vuoteella kyljellä nukkuessa lonkkaan ja olkapäähän kohdistuu yleensä vahva paine, joka voi aiheuttaa puutumista ja pyörimistä. Hyvässä patjassa kehon mittasuhteet otetaan huomioon, jolloin kehoon ei kohdistu liikaa painetta ja selkä ei joudu epäergonomiseen asentoon.

Suurimpaan osaan Unikulman tuotteista on mahdollista vaihtaa uusi verhoilu. 

Patjojen räätälöinti on tehty peilikuvana, joten patjaa voi ja suosittelemmekin kääntämään puolen vuoden välein. Patjaa käännetään 180° niin, että jalkopää ja pääpääty vaihtavat paikkaa. Tällöin vuoteen toisen pään jouset pääsevät lepäämään puolenvuoden ajan ja patjan käyttöikä pitenee. Patjaa ei tule kääntää ylösalaisin. Jos yhtenäiseen leveään patjaan on valmistettu yksilölliset jousistot kahdelle nukkujalle, patjaa käännettäessä myös nukkujan puoli vaihtuu. 

Vaikka sinulla ei tällä hetkellä olisi mitään selkävaivoja, niin räätälöidyllä vuoteella voi vaikuttaa siihen, ettei niitä toivottavasti myöskään tule. Kun vuode on tehty oman kehon mukaan, se voi helpottaa esimerkiksi vuoteessa pyörimistä, uni on levollisempaa ja sitä kautta palautuminen on myös tehokkaampaa. 

Ei ole. Jokainen meistä on erilainen ja kaikilla meillä on asioita, jotka patjan suunnittelussa otetaan huomioon. Esimerkiksi olkapäiden ja lonkkien paineiden suhteet vaihtelevat paljon. Lisäksi meillä kaikilla vaihtelee pituus ja paino, sekä selän mittasuhteet. Mahdolliset diagnoosit vaikuttavat myöskin jousiston suunnitteluun.

Kyllä voi. Jopa 140 cm vuoteeseen saadaan räätälöityä kummallekkin nukkujalle omat jousistot. 

Joitain tarvikkeita meiltä vielä löytyy, riippuu sängyn koosta ja mallista.Vesisängyn kemikaalia myymme edelleen sekä vuokraamme vesisängyn tyhjennyspumppuja osasta liikkeistämme.

Moottorivuoteet

Mikäli sinulla on ongelmia moottorivuoteen toiminnan kanssa, tarkista yleisimmät syyt, josta häiriöt voivat johtua. Mikäli ongelma ei ratkea, ota yhteyttä lähimpään myymäläämme.

• Irroita virtapiuha(t) ja tarkista, että kaikki johtoliitännät ovat tiukasti kiinni, myös moottori/-hierontakoneistoissa.

• Tarkista pattereiden virta kaukosäätimestä.

• Joissakin malleissa on lapsilukko, joka voi vahingossa mennä päälle, tällöin yleensä toimii hieronnat, mutta nostomoottorit eivät. Katso ohjeet mahdollisen lapsilukon poistamisesta toimittamistamme moottorivuoteen erillisistä ohjeista, tarvittaessa ota yhteyttä myymäläämme.

• Tarkista, että taajuus ei ole katkennut. Katso taajuksien säätöohjeet toimittamistamme moottorivuoteen erillisistä ohjeista.

Moottorivuoteidemme tekniikalla on 3 vuoden takuu sekä rungolla 10 vuotta. Mikäli ongelmia ilmenee takuuajan jälkeen, meillä on edullinen ja nopea varaosa- ja huoltopalvelu, joten kokonaan uutta vuodetta ei tarvitse hankkia. Moottorivuoteet ovat kehittyneet paljon, eikä suuria ongelmia juuri ole.

Moottorivuoteissamme on paikka varavirtaparistolle. Kytkemällä pariston, saat virtaa vuoteen suoristamiseksi. 

Moottorivuoteidemme johdot on sähkösäteilysuojatut, joten sähkön säteily on hyvin vähäistä. 

Hierontatoiminnon voi valita pelkästään toiselle puolelle. Huomioitavaa on kuitenkin, että värinä voi tuntua vaimeana myös toisella puolella sänkyä.

Parisänkyyn voi valita yhtenäisen patjan, mutta on huomioitava, että myös toinen puoli nousee tällöin jonkin verran sekä hieronta toiminta resonoi myös toiselle puolelle hieman enemmän. Yhtenäisen patjan halutessanne suositeltavaa on valita vähintään 160 cm leveä vuode. Yhtenäisen patjan voi myös räätälöidä yksilöllisesti pariskunnan molemmille osapuolille. 

Moottorivuoteeseen voi valita yhtenäisen petauspatjan, mutta on huomioitava, että myös toinen puoli nousee tällöin jonkin verran jos moottoreita nostetaan ääriasentoihin. Tästä ei kuitenkaan normaalikäytössä ole haittaa, koska on harvinaisempaa, että toinen istuu ja toinen nukkuu. Suosittelemme valitsemaan mahdollisimman leveän parivuoteen.

Valmistus

Unikulman vuoteet valmistetaan Suomessa, Vantaan tehtaallamme. Unikulmalla on oma jousikone, jolla saamme valmistettua yksilöllisiä jousia patjoihimme. 

Räätälöinnin patjoihin suunnittelee asiaan perehtynyt pääfysioterapeuttimme sekä patjamestarimme. 

Suosittelemme tuotteita, jotka ovat helposti huollettavissa. Tyynyissä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että joko ainakin päällinen tai koko tyyny on pestävissä. Petauspatjoistamme esimerkiksi Air-o-Bed on hyvin hengittävä, siinä sekä siima että päällinen on pestävissä, joten se soveltuu hyvin allergikoille. Patjoissakin hengittävyys ja patjojen säännöllinen imurointi on tärkeää. Lakanoista voisi suositella erityisesti SoftDreams-sarjaa, jonka valmistuksessa on käytetty erittäin puhdasta ja uusiutuvaa kuitua. Kuitu vähentää bakteerien kasvua ja tekee lakanasta antibakteerisen. Niin lakanoiden, peittojen kuin petauspatjansuojienkin säännöllinen pesu on tärkeää. Suositeltavaa on käyttää vain kolmasosa normaalista pesuaine määrästä. 

Kyllä. Galvanointi tapahtuu jousen valmistusvaiheessa. 

Emme koe tarpeelliseksi hankkia Avainlippu-merkkiä, koska tuotteemme valmistetaan oikeasti Suomessa. Tehtaallemme pääsee halutessaan tutustumaan. 

Unikulma ei tuota isoja eriä samaa tuotetta ulkomailla, vaan valmistamme patjat käsityönä Suomessa omalla tehtaallamme, vasta sitten kun tiedämme ketä siinä nukkuu. Olemme alan ainut toimija, joka toimii näin. Kaikki materiaalit ovat laadukkaita ja tuotteet kestäviä. Unikulmasta löydät viimeisimmät hyvän unen innovaatiot. Terveelliseen ja palauttavaan uneen kannattaa satsata.

Kuljetus

Kotiinkuljetus ja asennus ovat Unikulmassa maksullisia. 

Unikulmalla on omaa henkilökuntaa olevat kuljettajat ja asentajat suurimmassa osaa Suomea. Asentajamme ovat vuosien kokemuksen omaavia ammattilaisia. Kuskimme ovat ajallaan sovittuna ajankohtana asentamassa vuodetta. He riisuvat kenkänsä ja kunnioittavat asiakkaiden koteja. Viemme roskat ja vanhat vuoteet kierrätykseen. Asennuksen yhteydessä opastamme myös vuoteen käytössä ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiisi. 

Toimitusaika on noin 3 viikkoa. Toimitusaika sovitaan valmiiksi myymälässä vuoteen oston yhteydessä.

Yritys

Unikulma on perheyritys ja Unikulman on perustanut Vesa Tuominen. Vesa Tuominen myös omistaa yrityksen ja toimii sen toimitusjohtajana.

Unikulma on perustettu vuonna 1985. Oma tehdas on perustettu vuonna 1995. 

Unikulma on suomalainen yritys. Unikulmalla on oma tehdas Vantaalla. 

Emme koe tarpeelliseksi hankkia Avainlippu-merkkiä, koska tuotteemme valmistetaan oikeasti Suomessa. Tehtaallemme pääsee halutessaan tutustumaan.