”Uskomme meidän tuotteisiin – siitä kaikki lähtee”

”Uskomme meidän tuotteisiin – siitä kaikki lähtee”

Millainen sänky kookkaalle tai ylipainoiselle nukkujalle? Luet nyt ”Uskomme meidän tuotteisiin – siitä kaikki lähtee” 3 minuuttia

Unikulman Raision myymäläpäällikkö Tiina Nygård seisoo vankasti jokaisen myymänsä tuotteen takana: ”Meitä yhdistää se, että luotamme niin vahvasti siihen mitä myymme. En voisi tehdä tätä, jos en tuntisi niin.”

Nukkuminen on henkilökohtainen asia. Siksi Unikulman myymälässä annetaan aikaa ja tilaa jokaisella asiakkaalle. ”Ihmiset todella haluavat puhua siitä, miten nukkuvat. Sänkyä hankittaessa sivutaan usein elämäntilannetta ja terveysasioita – ne ovat herkkiä aiheita, ja asiakkaan on voitava luottaa meihin. Meiltä odotetaan paljon, emmekä koskaan saa tuottaa pettymystä” Tiina Nygård, sanoo.

Firenzessä sisustussuunnittelua opiskellut Tiina on juurtunut kotiseudulleen ja asiakaspalvelutyöhön. Hän on ylpeä Unikulman laadusta ja tuotteiden hyödyllisyydestä. Hänen mielestään tärkeintä on tehdä asiakkaat tyytyväiseksi, ja niinpä hän onkin palvellut Turun seudun asiakkaita jo parikymmentä vuotta. Myymälän osoite on vaihtunut muutaman kerran, mutta palvelun laatu on pysynyt.

”Monet ilahtuvat, kun tunnistan kasvot ja muistan nimet. Pitkä työura palkitsee: tätä työtä ei opi päivässä eikä kahdessa”, Tiina sanoo.

Perheyrityksen henki, vapaus ja vastuu

Tehdessään myymäläsuunnittelua Tiina tuli kiertäneeksi Unikulman liikkeitä eri puolilla maata. Kun on ollut talossa pitkään, tuttuja on joka puolella. Se on iso vahvuus.

”En tykkäisi olla yrityksessä, jossa on monipolvinen ja kankea hierarkia. Meillä voin milloin vain soittaa toimitusjohtaja Vesa Tuomiselle. Jaamme laajasti tietoa ja näkemyksiä eri myymälöiden kesken. Olemme kaikki samalla puolella ja yhteisellä asialla”, Tiina sanoo.

Hän arvostaa vapautta ja itsenäisyyttä myymälöiden toiminnassa.

”On ihan itsestä kiinni, miten viihtyy. Vähän kuten yksityisyrittäjällä, meillä on paljon vastuuta ja vapautta. On kaikki maailman mahdollisuudet tehdä hyvää työtä”, Tiina sanoo.

”Pääsen käyttämään fysioterapeutin taitoja”

Myymälän nuorempaa polvea edustaa Eetu Liétzen, joka on työskennellyt Unikulman Raision-myymälässä reilun vuoden verran. Aikaisemmin hän teki potilastyötä hoitaen tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

”Halusin kyllä jatkaa työtä terveyden parissa, mutta samalla kaipasin jotain muuta kuin perusfysioterapeutin työtä. Unikulma on ollut loistava vaihtoehto: täällä saan käyttää ammattitaitoani ja auttaa ihmisiä, mutta vähän erilaisessa roolissa”, Eetu sanoo.

Hän pitää myös mielellään luentoja, joissa voi kertoa ihmisille nukkumisergonomiasta fysioterapeutin näkökulmasta. Sillä saralla riittää töitä.

”Uniapnea on yleinen vaiva, ja se tulee usein vastaan asiakkaiden kysymyksissä. Moni saa hyvän avun jo asentohoidosta, ja on ilo pystyä auttamaan heitä. Myös esimerkiksi refluksioireiden hoidosta kysytään usein. Odottavat äidit ovat oma kohderyhmänsä, ja heillekin pystymme tarjoamaan hyviä vinkkejä sänkyjen säätöihin. Tärkeintä on, että kuuntelee ja ottaa asiakkaan huolet tosissaan. Ja itselleni palkitsevinta on, että löydän ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin”, Eetu kertoo.

”Olen oppinut kuuntelemaan”

Miska Risku, on työskennellyt Raisiossa kolmisen vuotta. Hän pitää työstään Unikulman myymälässä, jonne hän on tuntenut olevansa tervetullut. Myös hän arvostaa Unikulman perheyrityksen yhteishenkeä.

”Tiina on opettanut minulle kaiken. Olen ennen kaikkea oppinut kuuntelemaan asiakkaita, saamaan pienistä vihjeistä kiinni ja lukemaan myös rivien välit. Nukkumiseen vaikuttaa niin moni asia, ettei uskoisikaan”, Miska sanoo.

Uni on myös niin yksilöllinen asia, että siinä riittää loputtomasti opiskeltavaa.

”Nukkuminen kiinnostaa aidosti meitä kaikkia, ja siitä lähtee hyvä asiakaspalvelu”, Miska sanoo.