Puhdas sänky – parempi uni

Puhdas sänky – parempi uni

Ina Mikkola: ”Elän oman rytmini mukaan” Luet nyt Puhdas sänky – parempi uni 2 minuuttia

Miten usein lakanat pitää pestä?

Lakanat likaantuvat yhtä paljon kuin alusvaatteet tai pyjama. Siksi niitä pitää vaihtaa usein – mutta mikä on sopiva vaihtoväli? Ja mitä merkitystä sängyn puhtaudella on unen määrälle ja laadulle?

Kiireisen arjen keskellä ei aina tule ajatelleeksi, miten tärkeää sängyn ja koko makuuhuoneen viihtyisyys on nukkumismukavuudelle. Makuuhuoneen puhtaudesta kannattaa kuitenkin huolehtia, sillä sileiden ja hyvältä tuoksuvien lakanoiden väliin on ihanaa pujahtaa.

Kun raikas sänky kutsuu iltaisin nukkumaan, nukkumaanmenoa ei tule turhaan viivytettyä. Säännöllinen unirytmi on puolestaan kaikkein tärkein tekijä unen laadun ja määrän optimoimisessa.

Sängyn puhtaudesta on tärkeää huolehtia myös terveydellisistä syistä, sillä esimerkiksi likainen tyynyliina voi aiheuttaa nenän tukkoisuutta tai ärsytystä iholle.

Miten usein petivaatteet pitää pestä?

1) Tyynyliina vaihdetaan viikon tai kahden välein. Jos ihosi on arka ja saat helposti näppylöitä, vaihda useammin. Allergiaoireista kärsivien kannattaa vaihtaa tyynyliinaa useammin etenkin siitepölykaudella.

2) Lakanat vaihdetaan parin viikon välein. Jos hikoilet paljon, pese useammin.

3) Patjansuoja estää petauspatjaa likaantumasta. Se on helppo heittää pesukoneeseen, vaikka parin kuukauden välein.

4) Peitto on syytä pestä kaksi kertaa vuodessa. Jos hikoilet paljon, pese useammin. Jos käytät talvisin ja kesäisin eri peittoa, pese kumpikin aina käyttökauden lopussa. Säännöllinen tuulettaminen ja lakanoiden tiheä vaihtaminen suojaavat myös peittoa likaantumiselta.

5) Pese tyyny vähintään kaksi kertaa vuodessa.

6) Imuroi vuode aina lakanoiden vaihdon yhteydessä.

7) Tuuleta makuuhuonetta joka päivä. Pöyhi tyynyt ja petaa sänky, mutta anna petivaatteiden ensin tuulettua.

8) Jos kodissasi on lemmikkejä, käytä päiväpeittoa vuoteen suojana.

9) Unikulman SteadyBody-tuotteet ovat teknisten ominaisuuksiensa vuoksi ainutlaatuisen mukavan tuntuiset. Ne tasaavat kehon lämpöä, joten nukkuessa ei ole koskaan kylmä tai kuuma. SteadyBody-lakanoiden välissä uni on lämmöntasauksen ansiosta levollisempaa. Lakanat myös kuivuvat nopeasti ja ovat pesun jälkeen melkein saman tien sileät ja valmiit pedattaviksi.

Lue lisää SteadyBody-tuotteista ja hyödynnä kampanjaetu tästä linkistä.