”Parasta uniergonomian osaamista”

”Parasta uniergonomian osaamista”

Puhdas sänky – parempi uni Luet nyt ”Parasta uniergonomian osaamista” 3 minuuttia Seuraava ”Heittämällä paras työpaikka”

Alaselkävaivat, kipeät hartiat ja univaikeudet eivät ole tavallisia puheenaiheita kaupoissa. Mutta Unikulmassa ne ovat. ”Kun asiakas tulee Ideaparkin Unikulmaan, häntä on yleensä vastassa fysioterapeutti. Uniergonomia on meidän erikoisosaamistamme, ja sen turvin lähdemme etsimään ratkaisuja asiakkaan ongelmiin”, sanoo Lempäälän Ideaparkin myymälässä työskentelevä Mikko Vainioniemi.

Kaikkihan Ideaparkin tietävät. Lempäälän isoon kauppakeskukseen tullaan myös matkan päästä.

”Erilaisten liikkeiden tarjoamat palvelut tukevat hyvin toisiaan. Ideaparkiin tullaan sekä hyötyostoksille että viihtymään”, kertoo myymäläpäällikkö Sari Piirinen. Hän on pitkän uransa aikana ehtinyt nähdä Ideaparkin monet vaiheet. Parhaillaankin on tekeillä uudistuksia kauppakeskuksen palvelutarjontaan: syksyllä valmistuu kylpylä, ja myöhemmin myös hotelli.

Ideapark onkin hyvä solmukohta erikoisliikkeelle, johon tullaan hakemaan pitkäaikaista ratkaisua nukkumiseen.

”On iso luottamuksen osoitus, että asiakkaat kertovat vaivoista ja tarpeistaan. Usein takana on huonosti nukuttuja öitä vääränlaisella patjalla. On kipuja ja jäykkyyksiä, jolloin sängystä nouseminen on aamuisin yhtä tuskaa. Eivätkä vaivat katso ikää, vaan niitä on yhä enemmän myös nuorilla”, uniergonomian asiantuntija ja fysioterapeutti Mikko Vainioniemi kertoo.

”Tuki- ja liikuntaelinsairaukset korostuvat, sillä liiallinen istuminen ja päätetyö ovat valitettavan yleisiä piirteitä ihmisten arjessa. Puhelin pirulainen on monella kasvanut käteen kiinni. Kun kroppa on täysin jumissa, huono patja vain pahentaa tilannetta”, uniergonomian asiantuntija ja fysioterapeutti Markus Vauhkonen sanoo.

Asiakkaan ongelmiin pyritään aina löytämään ratkaisu. Olipa kyse vanhan sängyn päivityksestä tai ensimmäisen oman kodin vuoteesta, monenlaisia vaihtoehtoja on aina tarjolla.

”Asiakkaalle voi olla todella tärkeä ja jopa herkkä hetki, kun hänen ongelmiaan vihdoin kuunnellaan ja niihin etsitään apua. Meillä on siinä suuri vastuu”, Vauhkonen sanoo.

Lempäälän tiimin kolmas fysioterapeutti on Maija Aro, joka kuuluu myös Unikulman ergonomiatiimiin. Ergonomiatiimi suunnittelee UnikLab-mittausten ja unikartoitusten perusteella tehtävät jousikaavat, joiden mukaan valmistetaan Unikulman yksilöllisesti räätälöidyt patjat.

Nuoremmat yhä tietoisempia

Unen merkitys hyvinvoinnille tiedetään nykyisin jo hyvin. Myös nuoremmat asiakkaat ovat valmiita panostamaan laadukkaaseen sänkyyn, sillä he haluavat nukkua paremmin.

”Moni mittaa untaan älykellolla tai -sormuksella. Ja uudet laitteethan kertovat jo paljon unenaikaisen palautumisen tasosta”, Markus Vauhkonen sanoo.

Nuoret asiakkaat ovat alkaneet lämmetä myös moottorisängyille, jotka ehkä aiemmin miellettiin enemmän varttuneemman väen tuotteeksi. Moottorisängyn ylellisyys ja säätömahdollisuudet kiinnostavat, kun etsitään pitkäaikaista vuoderatkaisua.

Palvelu pelaa aina

Ideaparkin Unikulma on auki 361 päivää vuodessa. Vain neljänä päivänä se on kiinni: juhannusaattona ja -päivänä, sekä jouluaattona ja -päivänä.

Kuten aina Unikulmassa, palvelu pelaa aina ensikontaktista sängyn asennukseen saakka. Liikkeessä tehtävän unikartoituksen ja -mittauksen perusteella tehtävä sänky valmistetaan Vantaan Petikossa, josta sen kuljettavat Unikulman omat asentajat asiakkaan kotiin.

”Palvelusta saamme paljon kiitosta. Kun jälkisoitamme jokaisella asiakkaalle kahdesti – ensin heti sängyn toimituksen jälkeen ja sitten parin kuukauden kuluttua – se koetaan hyvin positiivisena. ’Kiitos kun välitätte’ on meille äärettömän tärkeä palaute”, Mikko Vainioniemi sanoo.

Mikon kasvot ovat myös tv:stä tutut Jaksa paremmin -ohjelman katsojille. Sunnuntaiaamuisin Neloselta tuleva ohjelma kerää vuodessa kaksi miljoonaa katsojaa.

”On ollut ilo päästä myös tv:n kautta auttamaan ihmisiä nukkumaan paremmin. Olemme kaikki kolme fysioterapeuttia valmiit myös luennoimaan yrityksille; sitäkin kautta pystymme pitämään huolta siitä, että suomalaiset nukkuisivat paremmin”, Mikko Vainioniemi sanoo.

Varaa aika Ideaparkin myymälään