”Heittämällä paras työpaikka”

”Heittämällä paras työpaikka”

”Parasta uniergonomian osaamista” Luet nyt ”Heittämällä paras työpaikka” 3 minuuttia Seuraava 9 vinkkiä: Hyvä patja selälle

Unikulman Jyväskylän tiimin saumaton yhteishenki näkyy ja kuuluu kaikesta. Asiakkaalle se näyttäytyy rentona ja osaavana palveluna, joka ulottuu myymäläkohtaamisesta siihen, että sänky on koottu nukkumista vaille valmiiksi asiakkaan makuuhuoneessa. ”Se kertoo suuresta luottamuksesta, että meille kerrotaan nukkumisen pulmat”, myymäläpäällikkö Tero Vuori sanoo.

Unikulman Jyväskylän tiimi on aamusta asti liikkeellä hyvällä energialla. Ja mikä on kaiken salaisuus? Juuri se, mistä Unikulma ympäri Suomen tunnetaan, eli hyvä nukkuminen. Palautumisen mekanismit tunnetaan täällä tarkasti, ja niitä toteutetaan myös omassa elämässä.

”Jos ei nuku hyvin, ei jaksa liikkua. Ja jos olo on vetelä, tulee syötyä huonosti. Siksi hyvä yöuni on kaiken perusta”, jo varhain aamulla oman salitreeninsä vetänyt Tero Vuori sanoo. Hän on treenannut vähän kaikkea telinevoimistelusta palloilu- ja kamppailulajeihin, mutta nykyään lajiksi on valikoitunut kuntosali.

”Teen treenin heti aamulla, koska silloin olen energinen. Työajan jälkeen ilta on sitten varattu perheelle”, Tero Vuori sanoo.

Hänellä käynnistyy juuri 13. vuosi Unikulma palveluksessa. Työ vakavaraisessa perheyrityksessä on palkitsevaa ja innostavaa.

”On äärettömän motivoivaa, kun saa hoitaa koko ketjun asiakkaan ensikohtaamisesta lähtien. Nukkumisen haasteita on kaikilla, ja niistä kertominen edellyttää luottamusta. Kun olemme toimittaneet ja asentaneet uuden sängyn, soitamme aina perään. On ilo kuulla asiakkaan unen parantuneen”, Tero Vuori kertoo.

”Erityisen hyvä tiimihenki”

Mutta ei Tero tietenkään yksin Jyväskylän liikkeessä häärää. Työparina on useimmiten myyntineuvottelija Jesse Mäkelä, joka on vielä Unikulman-vuosiltaan nuori, mutta aina positiivinen ja energinen.

”Sain vinkin työpaikasta, josta oli jäänyt erityisen hyvä muistijälki rekrytointivaiheessa. Innostuin hakemaan, ja olen ollut äärettömän tyytyväinen. Unikulma on heittämällä paras työnantaja”, Jesse Mäkelä sanoo.

Tiimiin kuuluu lisäksi myyntineuvottelija Sara Siik, joka juuri jää vanhempainvapaalle, sekä hänen tuuraajanaan aloittanut myyntineuvottelija Eveliina Laine.

Porukan keski-ikä on vain reilut 30 vuotta. Tiimin hyvä yhteishenki kuuluu kaikkien puheesta.

”Meitä oikeasti kiinnostaa, mitä kollegalle kuuluu. Aamupalaverissa käydään läpi, miten meni vapaat ja mitä tulevana työpäivänä on tiedossa. Hyvä fiilis välittyy tietysti myös asiakkaalle”, Jesse Mäkelä sanoo.

”Tätä asiakkaat eivät meinaa uskoa”

Jyväskylässä Unikulman liikkeeseen kävelee asiakkaita laajalta alueelta. Sänkyjä on toimitettu niin Suomussalmelle kuin Tyrnävälle, ja myös asiakkaiden ikähaitari on suuri.

”Meillä asioi ehkä poikkeuksellisen paljon nuoria aikuisia. Liekö sitten taustalla Jyväskylän opiskelijaväestön suuri osuus”, Tero ja Jesse pohtivat.

Asiakkaiden unipulmat vaihtelevat, mutta kaikkeen pyritään aina löytämään keinot. Tulipa asiakas hakemaan tyynyä tai räätälöityä sänkykokonaisuutta, asiakkaan tarpeisiin suhtaudutaan yhtä suurella huolellisuudella. Perimmäinen lähtökohta on aina löytää ratkaisut, joilla asiakas saadaan voimaan paremmin.

”On suuri luottamuksen osoitus, että asiakkaat kertovat meille nukkumiseen liittyvistä huolistaan. Se kertoo siitä, että asiantuntemukseemme luotetaan. Joskus keskustelu kuulostaa siltä, kuin olisimme vanhojakin tuttuja, vaikka niin ei ole”, Tero Vuori sanoo.

Se mistä asiakkaat eniten yllättyvät on palvelun henkilökohtaisuus. Kun myymälässä luvataan, että ”me tullaan itse asentamaan sänkysi”, harva uskoo sen oikeasti olevan niin. Kun Tero ja Jesse sitten astelevat asiakkaan kotiin sängynrunkoa kantaen, on pakko uskoa.