Me teemme sänkysi – esittelyssä Jenni Ruonela. Aika peto petauspatjojen tekijänä

Me teemme sänkysi – esittelyssä Jenni Ruonela. Aika peto petauspatjojen tekijänä

Jenni Ruonelan, 21, mukissa höyryää tauolla rooibos-tee. Kun tauko on ohi, hän on taas elementissään omalla työpisteellä. Siellä syntyy petauspatjoja joka lähtöön – ja se tapahtuu vauhdilla. Jenni hallitsee kaikki materiaalit ja niiden ominaisuudet.

Nukkumismukavuuden kannalta pinta- tai petauspatjalla on olennainen rooli. Se tuo vuoteeseen ylellistä pehmeyttä ja mukavuutta. Pintapatjassa voi olla myös monia erityisominaisuuksia kuten Tec-kangas tai hengittävyyttä lisäävä 3D-verkkokangas.

Jennillä on hallussa jokainen petauspatjan vaihtoehto. Leveys, paksuus, erilaiset kankaat – oikea malli löytyy aina.

Petauspatjojen työpisteellä hulmuaa kangas kuin purje, kun Jenni on vauhdissa omassa työssään. Eri kokoisten petauspatjojen kankaat on ommeltu valmiiksi, ja Jennin valittua oikean koon ja kankaan hän läväyttää sen auki suurelle kokoamispöydälle.

”Valitsen oikean täytteen, sujautan sen pussin sisään ja suljen pussin vetoketjun. Ison parisängyn yhtenäisellä petauspatjalla on kokoa ja painoa, joten käsivarsille tulee treeniä”, Jenni naurahtaa.

Tilauksissa on usein myös erikoisratkaisuja, jotka vievät enemmän aikaa. Joskus täytteitä on useammassa kerroksessa, joten niiden oikeaan muotoon leikkaaminen ja asettelu kohdilleen vie oman aikansa.

Tavallisempia malleja valmistuu Jennin pöydällä päivässä jopa viisitoista.

Jenni tuli Unikulmaan töihin isänsä Risto Ruonelan jalanjäljissä. Unikulman vetovoimasta kertoo paljon se, että yrityksessä on töissä useita saman perheen jäseniä. Ja heitä on useasta perheestä!

Mahdollisuus tehdä itsenäistä työtä kiinnostaa Jenniä, jota kiinnostaa opiskella ympäristötekniikkaa. Lähitavoite on juuri nyt pääsykokeissa, koska haaveissa siintää ura diplomi-insinöörinä.

Jennin erikoisosaamista on varastonhallinta. Kun joku kysyy, missä on sitä tai tätä, Jenni hihkaisee: Mä tiedän! Ja niin hän tietääkin.