Moottorisänky

Kuorsaus, närästys, selkäkivut – 5 tärkeää syytä hankkia moottoroitu vuode

Mitä jos nukkuisit tästä lähtien hyvin? Jos heräilet usein, kannattaa kokeilla säädettävää ja hierovaa, omien mittojesi mukaan valmistettua moottoroitua vuodetta. Se helpottaa monia vaivoja, jotka häiritsevät yöunta.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että unihäiriösi saattavat pahentua, koska sänkysi ei sovi sinulle? Turhat yöheräilyt häiritsevät lepoa. Jos heräät jatkuvasti esimerkiksi kipujen vuoksi, unirytmisi häiriintyy, eikä uni ole tarpeeksi palauttavaa.

Unikulman moottoroidut vuoteet valmistetaan käsityönä Suomessa yksilöllisten tarpeidesi mukaan. UnikLab-mittauksissa kartoitetaan ensin kehosi patjaan kohdistama paine, jonka perusteella vuoteen patja voidaan suunnitella jousen tarkkuudella mittojesi mukaan. Näin vuode tukee ja myötäilee kehoasi yön aikana.

Lisäksi moottoroituun vuoteeseen voidaan asentaa hierontatoiminto. Rentouttava hieronta illan päätteeksi helpottaa nukahtamista ja auttaa lihaksia palautumaan.

Unikulman moottorisänky tuo luxusta makuuhuoneeseenUnikulman moottoroitu, säädettävä vuode auttaa nukkumaan paremmin. Oikean asennon löytäminen on erityisen tärkeää, jos kärsit kivuista tai vaikkapa närästyksestä.

1. Säädettävällä sängyllä helpotusta kuorsaukseen ja uniapneaan

Kuorsaaminen haittaa sekä kuorsaajaa itseään että muita samassa huoneessa nukkuvia. Kun äänekäs kuorsaus herättää kanssanukkujan, hän tönäisee kuorsaajan hereille. Tämä toistuu yön aikana useita kertoja. Siten molemmat nukkuvat katkonaisesti ja ovat väsyneitä päivisin. Ikävä yöllinen kehä voi haitata merkittävästi palautumista – ja jopa parisuhdetta.

Kuorsaamiselle voi olla monta syytä, kuten ahtaat hengitystiehyet, ylipaino, tupakointi tai runsas alkoholinkäyttö. Monesti ilmiön taustalla on kuitenkin myös sopimaton nukkumisasento. Kuorsaaminen on yleensä voimakkainta selinmakuulla, koska silloin kieli valahtaa kurkkua kohden.

Tutun nukkumisasennon muuttaminen voi joskus tuntua hankalalta. Jos et osaa tai halua nukkua kyljelläsi, voit helpottaa kuorsaamisoireitasi korottamalla moottoroidun vuoteesi päätyä. Silloin hengitystiesi pysyvät paremmin auki ja kuorsaus vähenee. Yleensä jo 5–10 sentin korotus riittää. Tätä suuremmat korotukset huonontavat helposti nukkumisergonomiaasi.

Selinmakuuasennon välttäminen voi auttaa myös uniapneasta eli unenaikaisista hengityskatkoksista kärsiviä. Jos heräilet öisin tällaisten hengitysvaikeuksien vuoksi, kannattaa kokeilla moottoroidun vuoteen päätypään nostoa. Lisäksi tarvitset laadukkaan patjan, joka mahdollistaa kylkiasennossa nukkumisen.

Jos epäilet uniapneaa, kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle. Moni sairastaa uniapneaa tietämättään.

2. Moottorisängystä apua närästykseen, refluksitautiin, flunssaan ja allergioihin

Kärsitkö kiusallisista närästysoireista nimenomaan öisin? Tämä on tavallista, sillä makuuasennossa ollessamme vatsahapot nousevat ruokatorvea pitkin ylös. Moottoroidun vuoteen päätypäätä kohottamalla tällaisia refluksioireita voidaan kuitenkin lievittää.

Unikulman moottorivuoteen päätypäässä on kaksi erillistä liikkuvaa niveltä, joiden avulla voit kohottaa sitä portaattomasti. Kokeilemalla löydät asennon, jossa närästyksesi helpottuu ja voit nukkua yösi rauhallisesti.

Moottoroitu vuode voi olla verraton apu myös talven flunssakauden keskellä tai keväisten allergiaoireiden ollessa pahimmillaan. Usein oireet kuten hengitysteiden tukkoisuus ja limaneritys lisääntyvät öiseen aikaan. Ja kuitenkin juuri silloin olisi tärkeää levätä, koska flunssa tai sitkeä allergia rasittavat elimistöä. Jo pienikin vuoteen päätypään korotus auttaa usein tukkoiseen nenään ja yskänkohtauksiin.

3. Moottoroidusta vuoteesta tukea kipeälle selälle ja helpotusta levottomille jaloille

Kivut ja kolotukset häiritsevät pahimmillaan unta jatkuvasti. Jos kärsit esimerkiksi viheliäisistä selkävaivoista, kehoasi optimaalisesti tukeva moottorivuode voi parantaa unenlaatuasi. UnikLab-mittauksen perusteella vuodekokonaisuus suunnitellaan tarkoin painosi, muotojesi ja kiputilojesi mukaan, ja näin siihen voidaan määritellä juuri sinun selällesi optimaalinen jousisto.

Keskushermostoperäisestä levottomat jalat -syndroomasta kärsivällä ihmisellä puolestaan on pakottava tarve liikutella jalkojaan, koska ne kipeytyvät ja niissä on epämiellyttävää kihelmöintiä. Pahimmillaan vaiva voi pakottaa nousemaan sängystä lukuisia kertoja yön aikana. Vuoteen jalkopäätyä kohottamalla ja hierontamoottoreita hyödyntämällä saat rentoutettua jalkasi kunnolla ja lievennettyä epämukavia tuntemuksia.

Pelkkä moottoroitu vuode ei kuitenkaan vielä riitä, vaan myös patjan on tärkeää olla ergonominen ja tukea kehoa oikeista kohdista. Patjan ominaisuudet ovat ratkaisevia unen laadun ja hyvän palautumisen kannalta. Yksilöllisesti räätälöity patja tehty juuri sinun mittojesi mukaan, joten se on paras mahdollinen alusta hyvälle unelle.

Unikulman patjojen kuoseissa voidaan huomioida myös materiaaliyliherkkyydet. Esimerkiksi pinta- ja petauspatjojen päälliset on valmistettu Tec-kankaasta. Kaikki petauspatjojen päälliset kestävät pesua 60 asteessa, jossa bakteerit ja pölypunkit kuolevat.

4. Yksilöllisessä sängyssä nopeammin unten maille

Moottoroitu vuode voi auttaa nukkumisen ohella myös nukahtamisessa. Asiakaspalautteet vahvistavat, että moni kokee Unikulman vuoteen hierontamekanismin helpottaneen nukahtamistaan.

Kun elimistö on stressaantunut, rauhoittuminen ja unen päästä kiinni saaminen ei ole aina helppoa. Moottoroituun vuoteeseen saa myös fysiovibrastisen hierontaominaisuuden, joka rentouttaa sekä lihaksia että autonomista hermostoa. Nukkujan ei tarvitse huolehtia hieronnan sammuttamisesta, sillä se sammuu itsestään.

5. Mukavia lepohetkiä Unikulman ylellisessä sängyssä

Vuode ei ole pelkästään nukkumista varten, sillä moni meistä lukee tai katselee mielellään televisiota sängyssä loikoillen – mutta usein huomaamattaan huonossa asennossa. Moottoroidussa vuoteessa lepäillessäsi voit etsiä itsellesi parhaan mahdollisen asennon ja tehdä näin lepohetkistäsi entistä rentouttavampia. Myös väsyneet jalat on mukava nostaa ylös kohottamalla moottoroidun vuoteen jalkopäätyä. Monet Unikulman urheilija-asiakkaat kertovat, miten palautuminen on nopeutunut yksilöllisesti suunnitellun moottorisängyn myötä.

Unikulman fysioterapeutit muistuttavat, että myös lepoasentoon kannattaa kiinnittää kunnolla huomiota. Yksilöllisesti sinulle räätälöidyssä moottoroidussa vuoteessa voit säätää asennon sopivaksi nostamalla tai laskemalla jalkopäätä tai pääpuolen päätyä kehosi mittasuhteiden mukaan. Kun selkäsi on rento ja olkavartesi lepäävät patjaa vasten, et jännitä lihaksistoa ylävartaloasi kannatellessasi. Oikeanlaisella lepoasennolla vältyt ikäviltä kehon jännitystiloilta.

Lue lisää Unikulman moottorisängyistä