Turvallinen sänky seniorille

Turvallinen sänky seniorille

Kun liikuntakyky tai muisti heikkenevät, sängyltä vaaditaan paljon. Vuoteen säätömahdollisuudet ja lisävarusteet tekevät siitä turvallisen ja mukavan ja helpottavat myös hoitotoimia. Unikulman hoivavuode antaa lisäaikaa pärjätä omassa kodissa.

Oma sänky on meille kaikille tärkeä ”turvapaikka”, ja erityisesti sen merkitys korostuu seniorilla. Etenkin jos liikkuminen vähenee, sängyssä saatetaan viettää iso osa vuorokaudesta. Kotona pärjäämisen kannalta turvallinen ja toimiva hoitovuode on tärkeä hankinta. Myös tavallisen sängyn voi varustaa lisävarusteilla, jotka helpottavat sänkyyn menemistä ja sieltä nousemista.

Millainen vuode seniorin kotiin kannattaa hankkia?

Hoivavuodetta voi nostaa ja laskea

Unikulman hoivavuode on suunniteltu seniorin ja liikuntarajoitteisen tarpeisiin, ja se soveltuu niin koti- kuin hoiva-asumiseen. Se on varustettu pyörillä ja monipuolisella teknologialla. Sängyn korkeutta voi säätää portaattomasti, mikä helpottaa kaikenlaisia hoitotoimia ja lisää hoitotyön ergonomiaa.

Hoivasängyn asentoa voi muuttaa monipuolisesti. Hoivavuoteen makuutason voi säätää matalalle, mikä vähentää putoamisen riskiä. Säädettävät sivulaidat lisäävät turvallisuutta, ja laitojen joustava jakomahdollisuus auttaa säätämään niitä erilaisiin tilanteisiin. Seniorivuode täyttääkin kaikki asiantuntijoiden asettamat putoamisenestoa koskevat vaatimukset. Seniorivuoteeseen voi ohjelmoida valmiiksi erilaisia mukavuusasentoja vaikkapa tv:n katselua varten. Vuodetta säädetään helppokäyttöisellä kaukosäätimellä.

Monipuoliset lisävarusteet kuten nousutuet ja kohottautumistelineet helpottavat hoivavuoteesta nousua ja siihen laskeutumista. Seniorivuoteisiin sijoitetut valaisimet tuovat turvaa myös pimeään vuorokaudenaikaan.

Seniorisängyn design on kodinomainen; sen puuosissa on pyöristetyt reunat ja vaaleat värisävyt. Elegantti hoivavuode sopii hyvin seniorin makuuhuoneeseen niin kotiin kuin palveluasuntoon.

Lue lisää Unikulman hoivavuoteista

Moottorisänky on monipuolinen ja mukava

Jos hoivasänky ei vielä ole ajankohtainen hankinta, myös Unikulman moottorisänky tuo lisää turvallisuutta ja mukavuutta kotona asuvalle seniorille. Moottoroitu sänky mahdollistaa sängyn pää- ja jalkopäädyn asentojen vaihtelun.

Jos hengitys on vaivalloista tai närästys vaivaa, pieni korotus pääpuoleen auttaa usein. Jos jaloissa on kipuja, jalkopään korotus auttaa lihaksia palautumaan. Jos sängyssä on hierontaominaisuus, se rentouttaa mukavasti juuri ennen nukkumaanmenoa.

Moottoroidusta sängystä on hyvä katsella tv:tä tai lukea, kun sen voi tehdä puoli-istuvassa asennossa pääpuoli kohotettuna. Sängystä nouseminen jopa keskellä yötä ja pimeässä voi olla vaaran paikka. Siksi lisävarusteena saatavilla oleva nousutuki on tärkeä hankinta heti, kun sille tuntuu olevan tarvetta. Myös moottorisänkyyn kuuluvat valot lisäävät turvallisuutta pimeään aikaan.

Moottorisängyn saat räätälöitynä joko yhden tai kahden hengen tarpeisiin, juuri haluamisesi mittojen ja värien mukaan valmistettuna.

Oikea patja tukee kehoa

Vanhuusiässä keho usein muuttuu. Paino voi pudota tai sitä voi tulla lisää, kun liikkuminen usein vähenee. On tärkeää päivittää patja vastaamaan nykyhetken tarpeita. Unikulman yksilöllisesti suunniteltu joustinpatja ja säätösälepohja tukevat ja joustavat juuri oikeista kohdista, jolloin nukkuminen on rauhallista ja keho palautuu päivän rasituksista.

Erilaiset kivut ja sairaudet voivat tehdä nukkumisesta todella levotonta. Kun patja tukee kehoa oikeaan asentoon, keho saa lepoa ja on helpompi löytää hyvä asento nukkumiseen.

Kun tarpeet muuttuvat, myös patjalta vaaditaan enemmän. Unikulman reunatuettu patja ei jousta sen reunalla istuttaessa, jolloin siitä ei vahingossa luisu alas. Erikoisvalmisteinen Eliksiiri Air-o-bed eli staattinen 3d-patja tasoittaa kehoon kohdistuvia paineita ja edistää pintaverenkiertoa. Sen kolmiulotteinen rakenne auttaa painehaavojen ehkäisemiseen.

Patjan hygieniakuosi tai irrallinen, helposti pestävä patjansuojus helpottavat vuoteen puhtaanapitoa ja pidentävät patjan ikää.

Tutustu vaihtoehtoihin

Kun mummo tai pappa nukkuu turvallisesti omassa sängyssään, myös omaisten huoli pienenee. Hyvä yöuni on kaikille tärkeää. Tule käymään Unikulman myymälässä, jossa uniergonomian asiantuntijat palvelevat sinua. Varaa aika maksuttomaan tutustumiseen jo tänään!