Makuuhuone kuin luxushotellissa

Makuuhuone kuin luxushotellissa

Sara La Fountain on sisustanut makuuhuoneensa keitaaksi, jonne voi aina vetäytyä rauhoittumaan kiireisen elämän keskellä. ”Maanläheinen värikartta muistuttaa lempihotelliani Utahissa. Ihana uusi sänky ja makuuhuoneen harmonia antavat energiaa”, ruokakolumnisti ja -kirjailija Sara La Fountain sanoo.

Vetää henkeä, latautua. Nämä sanat toistuvat Sara La Fountainin puheessa, kun hän kuvailee kesän toiveita ja suunnitelmia. Luennot, koulutukset ja ruokabrändien uudistamishankkeet ovat pitäneet hänet kiireisenä jopa korona-aikana.

”Nyt on aika hetkeksi keskittyä itsetutkiskeluun: mikä antaa minulle tasapainoa, intoa ja voimia, ja mihin haluan antaa omaa energiaani?” Sara sanoo.

Kuten aina, työt pyörivät ruuan ympärillä. Jo parikymmentä vuotta ruuan ja median maailmassa työskennellyt Sara La Fountain on syksyn suunnitelmistaan salaperäinen. Jotain uutta on kuitenkin ilmassa.

”Muutos on tehnyt tuloaan jo jonkin aikaa. Syksyllä pitää päättää, mitkä ovat seuraavat askeleet. Haluan syvyyttä elämääni. Terveys ja hyvinvointi ovat tärkeimpiä asioita, ja katson ruokaa aina siitä näkökulmasta”, Sara sanoo.

Kutsuvan kaunis makuuhuone

Helsingin Kruununhaassa asuva Sara nauttii vanhojen kivitalojen kortteleista, joista kuitenkin on lyhyt kävelymatka kaikkialle. Parvekkeelta näkyy Suurkirkko.

”Asuin kuusi vuotta New Yorkissa, ja tukikohtani täällä oli pitkään aina Etelä-Helsingissä. Nyt nautin näistä kulmista ja sisustan kotiani omannäköisekseni”, hän kertoo.

Makuuhuone on erityisen tärkeä paikka, sillä kotona pitää saada nauttia rauhasta ja palautumisesta. Reissaaminen on kuluttavaa, ja iän myötä palautumisen merkitys korostuu.

”Makuuhuone on nyt ihana keidas, ja vietän siellä paljon aikaa. Se muistuttaa lempihotelliani Amangiriä Utahissa, toisessa kotimaassani USA:ssa. Kaikki on valittu sävy sävyyn: seinät, verhot, muut tekstiilit. Ja kirsikkana kakun päällä on uusi Unikulman sänky.”

Supernukkuja voi nukkua jopa varastoon

Hyvä nukkuja. Sellaiseksi voi todella kutsua ihmistä, joka voi nukkua missä ja milloin vain.

”Jos tiedän, että tulossa on rankka putki, voin tavallaan nukkua jopa varastoon – vaikka puolitoista vuorokautta. Minulla ei koskaan ole ollut vaikeuksia nukkua”, Sara La Fountain kertoo.

Kotiin on juuri tuotu Unikulman sänky, joka on Saran mittojen mukaan jousitettu.

”Teen paljon seisomatyötä, ja jalat ja selkä joutuvat lujille. Jo ensituntuma sängystä on, että se tukee juuri oikeista kohdista. Jatkossa ei varmasti tarvitse käydä niin paljon kiropraktikolla ja hierojalla kuin tähän saakka!”

Hän aikoo ottaa uudesta sängystä kaiken irti ja käyttää sitä myös päivällä. ”Eihän sängyssä tarvitse aina nukkua. Kun siinä on hyvä olla, tekee mieli myös vain loikoilla ja nautiskella.”