Unikulman Lahden myymälässä uniasioissa sinua auttavat Nelly Nuutinen, Jukka Hovilainen ja Henna Ravea. Tervetuloa!

Lahden Unikulmassa osataan huippupalvelu: ”Tärkeintä on kuunnella asiakasta – ja sitten tarjoamme ratkaisuja”

Näyttelijä Iikka Forss: ”Onneksi älysin vaihtaa kunnon sänkyyn” Luet nyt Lahden Unikulmassa osataan huippupalvelu: ”Tärkeintä on kuunnella asiakasta – ja sitten tarjoamme ratkaisuja” 6 minuuttia Seuraava Vauvan uni kehittyy vähitellen

”Tunne asiakkaasi” ei ole pelkkä fraasi Lahden Unikulmassa. Kun uneen liittyvät pulmat saa jakaa rauhassa luotettavan myyjän kanssa, hetkeen voi kuulua isojakin tunteita ja jopa kyyneliä. ”Kun aito keskusteluyhteys löytyy, voimme tarjota apua. Se on tässä työssä parasta”, sanoo myymäläpäällikkö Jukka Hovilainen.

”Uutta sänkyä katseltais, koska nykyisessä ei ole hyvä nukkua.” Se on tavallisin avausrepliikki asiakkaalta, joka kävelee sisään Lahden Launeella sijaitsevaan Unikulman myymälään. Useimmat asiakkaat ovat varanneet ajan etukäteen, sillä moni tulee myös pidemmän matkan päästä: Lahden myymälään tullaan jopa Lappeenrannasta tai Mikkelistä saakka.

Käyntiin kannattaakin varata rauhallista aikaa, sillä usein tapaamisen aikana laitetaan nukkumisasiat kuntoon vuosiksi eteenpäin. Se ei ole pieni asia, ja siksi liikkeessä puhutaan paljon muustakin kuin sängyn verhoilukankaan väreistä.

Puhutaan selkäkivuista, aamuyön heräilyistä, kuorsauksesta ja päiväväsymyksestä. Elämän laadusta ja lähitulevaisuuden toiveista. Moni hakee moottorisängystä apua esimerkiksi kuorsaukseen. Joskus uuden sänkytoiveen taustalla on muuttunut elämäntilanne, vaikkapa leskeksi jääminen tai sairastuminen – niistäkin voi puhua, kun tilanne ja keskustelukumppani ovat siihen otolliset.

”Uniasiat ovat henkilökohtaisia. Siksi pyrimme aina tarjoamaan rauhallisen ja luottamusta herättävän kohtaamisen jokaiselle asiakkaalle. Saa pötkötellä ja kertoa nukkumishuolistaan, me mittailemme, kuuntelemme ja tarjoamme vaihtoehtoja. Meillä on joka päivä käytössämme kolmen koon taktiikka: kysy, kuuntele, kuittaa”, myymäläpäällikkö Jukka Hovilainen sanoo.

Lahden myymälässä sinua palvelee Jukka Hovilainen

Lahden myymälässä sinua palvelee Jukka Hovilainen

Vuosien varrella joistakin asiakkaista on tullut jopa ystäviä. Hovilainen on ollut Unikulman palveluksessa jo vuodesta 2011 saakka ja tuli töihin suoraan koulun penkiltä. Fysioterapeutin koulutus on hyötykäytössä joka ikinen päivä.

Apua räätälöidystä patjasta

Unikulman yksilöllisesti räätälöidyt sängyt tunnetaan ja niihin luotetaan.

”Priimalaatuista tuotetta voi sydämestään suositella. Kun asiakas saa hänelle mittatilaustyönä räätälöidyn patjan, muutos nukkumisen laadussa on huima. Tästä kerron halukkaille myös omakohtaisen kokemukseni”, unen asiantuntija Nelly Nuutinen sanoo.

Keväästä 2019 Unikulmassa työskennellyt Nuutinen on entinen SM-taso kilpahiihtäjä, joka 12 vuotta hiihti tavoitteellisesti ja treenasi 700 tuntia vuodessa. Yksi kilpauran suurimpia haasteita oli hetki, jolloin 18-vuotiaan Nellyn jalat menivät alta äkisti kesken kisojen. Syynä oli piilevä välilevynpullistuma ja seurauksena pitkä ja kivulias kuntoutusprosessi.

”Hankin Unikulman sängyn neljä vuotta sitten, ja sen jälkeen minulla ei ole ollut selän kanssa minkäänlaisia ongelmia. Emme tietenkään voi luvata ihmeitä, mutta teemme varmasti kaikkemme, että asiakas saa apua”, Nelly Nuutinen sanoo.

Lahden myymälässä sinua palvelee Nelly Nuutinen

Lahden myymälässä sinua palvelee Nelly Nuutinen

Nyt hän opiskelee työn ohessa YAMK-tutkintoa Lab-ammattikorkeakoulussa. Oma työpaikka tarjoaa asiakassuuntautuneen liiketoiminnan kehittämiseen tähtäävälle tutkinnolle täsmälleen oikean ympäristön.

Asiakkaista pidetään huolta

Jokaiselle asiakkaalle soitetaan 2–3 puhelua ensimmäisen vuoden aikana sen jälkeen, kun uusi sänky on toimitettu kotiin. Kysytään kuulumisia ja autetaan tarvittaessa patjan yksilöllisten jälkisäätöjen kanssa. Kanta-asiakkaille soitetaan muutenkin säännöllisesti ja varmistetaan, että nukkumisen olosuhteet ovat kunnossa.

”Emme kiusaa ketään turhilla soitoilla. Sanon aina kanta-asiakkaille, että tallenna yhteystietoni puhelimeesi, niin tiedät kuka soittaa. Palaute on usein, että kiva kun soitat ja huolehdit minusta”, Jukka Hovilainen kertoo.

Unikulman väelle on sydämenasia olla helposti lähestyttäviä, ”niitä tavallisia lahtelaisia tyyppejä”. Etenkin messuilla on helppo kohdata myös aivan uusia asiakasryhmiä, jotka sitten löytävät tiensä myös myymälään.

”Meille voi aina tulla käymään, eikä tarvitse pelätä, että aina lähtee kotiin ison kuitin kanssa. Yleensä meille tullaan, kun nukkumisessa on jotain haastetta – mutta ei sen huolen tarvitse aina olla iso. Kannattaa tulla mieluummin jo ennen kuin se muuttuu isoksi”, Jukka Hovilainen sanoo.

Maajussi sai avun selkävaivoihin

Sami Vikstedtillä, 35, on työ, joka tuntuu selässä. Maanviljelysyrittäjänä hän istuu paljon erilaisissa koneissa, talvella metsurina ja kesällä peltotöissä kausalalaisella maatilalla, jonka isäntänä hän jatkaa enonsa jalanjäljissä.

”Selässä on monenlaista vikaa ja vaivaa. Entinen sänky ei ainakaan parantanut niitä, ja siksi lähdin etsimään apua Unikulmasta. Hommista ei tule kipeällä selällä mitään”, Vikstedt kertoo.

Yksilöllisesti räätälöity sänky on auttanut Vikstedtiä suuresti. Sänkyä on hienosäädetty vielä kotona, jotta keho saa varmasti oikeanlaisen tuen.

”Ja se on todella kannattanut: selkä ei ole enää aamuisin kipeä”, Sami Vikstedt kertoo.

Uudessa sängyssä koko kroppa lepää

Hollolalaisen Maarit Willbergin, 66, saattaa tavata yhtä hyvin hiihtoladulta kuin ryhmäliikuntatunnilta, sauvakävelemästä tai tanssitunnilta. Aktiviteettejä siis riittää, ja eläkkeellä on aikaa harrastaa. Kun työkiireet ovat helpottaneet, on ollut aikaa ja mahdollisuuksia panostaa myös nukkumisen laatuun.

”Olen aina ollut herkkäuninen kuten isänikin. Työssä ollessani stressi saattoi herätellä aamuyöstä. Jos tiesin, että piti aamulla herätä aikaisin, nukuin koiranunta koko yön. Nyt voin onneksi elää omassa tahdissa ja pitää huolta itsestäni”, Maarit Willberg sanoo.

Päätös huolehtia omasta hyvinvoinnista saikin hänet menemään Unikulmaan. Uusi moottorisänky on helpottanut nukkumista monin tavoin, kun koko keho saa levätä ja palautua päivän rasituksista.

”Kun ikää tulee lisää, ymmärtää entistä selvemmin hyvän sängyn ja palauttavan yöunen merkityksen”, Maarit Willberg sanoo.

Hän on oppinut ottamaan kaiken irti moottorisängyn ominaisuuksista: lukemista helpottaa pääpuolen nostaminen, ja rasittuneita jalkoja puolestaan kohotettu jalkopää.

”Moottorisängystä olen saanut apua myös levottomiin jalkoihin, jotka vaivaavat toisinaan. Minulle on hyvin tärkeää myös se, että lakanat tuntuvat miellyttäviltä. SteadyBody-vuodevaatteissa lämpötila tuntuu aina sopivalta: minulla on lämmin mutta en hikoile. Eikä tarvitse aamulla herätä lakanat rutussa, sillä ne tuntuvat aina sileiltä!” Willberg sanoo.

En enää halua nukkua hotellissa

Heidi Antman, 40, on parhaillaan vanhempainvapaalla viisikuisen vauvansa kanssa. Perheeseen kuuluu myös mies ja kaksi kouluikäistä lasta, joten vilskettä riittää. Yöunet kuitenkin maittavat, sillä koko perhe on jo vuosia nukkunut Unikulman sängyissä ja petivaatteissa.

”Meillä on hankittu kaikki nukkumisen tarvikkeet samasta kaupasta sängynpäädyistä tyynyliinoihin, enkä enää suostu käyttämään esimerkiksi mitään muita lakanoita”, Heidi Antman sanoo.

Hän on vitsaillut miehensä kanssa, että jos tulee avioero, kumpikin ottaa oman sängynpuolikkaan mukaansa. Eikä hotelliöistä enää oikein tule mitään, koska kotona on parempi sänky kuin missään muualla.

”Halusimme panostaa hyvinvointiin ja teimme pitkäaikaisen investoinnin: hankimme sängyn, johon mahdumme mukavasti ja joka on helposti huollettava. Patjansuojat pystyy pesemään helposti, ja lakanat kuivuvat hetkessä”, Heidi Antman sanoo.

Sängyn säätöominaisuuksista oli paljon hyötyä Antmanin raskauden aikana. Lihaskramppeihin ja jalkasärkyihin auttoi, kun sängyn jalkopäätä sai nostettua.

”Kun mietin elämää ennen ja jälkeen sängyn hankkimisen, siinä on valtava ero. Meillä oli jo alle nelikymppisinä oireita tuki- ja liikuntaelinvaivoista, mutta enää emme heräile öisin siihen, että käsi on puuduksissa tai selkä jumissa”, Heidi Antman kertoo tyytyväisenä.

Varaa aika Lahden myymälään!