Asiakastuesta löydät yleisimmät ratkaisut sekä nopeimman yhteydenottotavan. Valitse sopivin aihe tai käytä hakua:

Kun tilaus on lähtenyt varastoltamme toimitukseen, lähetämme siitä vahvistuksen sähköpostilla.

 

Sähköpostista löydät tilauksen seurantanumeron, jolla voit seurata lähetyksen etenemistä. Luovutettuamme tilauksen kuljetukseen, tarkimmat tiedot siitä on kuljetusyhtiöllä.


Postnord seuranta

Postin seuranta


Tilasin tuotteita, mutta en saanut seurantanumeroa tai tilausvahvistusta 

 

Jos lähetyksen seuranta ei toimi, otathan yhteyttä valitsemasi kuljetusyhtiön asiakaspalveluun.

Oliko tästä hyötyä? 1 0

Mikäli haluat perua tilauksen, täytä alla oleva lomake.

 

Jos haluat muokata tilausta tai vaihtaa tuotteita, ja tilaus ei ole lähtenyt vielä varastoltamme kuljetukseen, voit perua tilauksen ja tehdä tilauksen uudelleen oikeilla tuotteilla.

 

Tilausta ei voi muokata tilausvahvistuksen jälkeen. Tilauksen voi joko:

  • peruuttaa kokonaan ennen lähetystä

  • palauttaa tilaus kokonaisuudessaan palautusehtojen mukaisesti ja toistaa tilaus oikeilla tuotteilla

  • tai tilata puuttuva tuote uudella tilauksella ja palauttaa väärät tuotteet niiden saavuttua.


{formbuilder:72537}

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Palauttaaksesi tuotteen, katso ohjeet tilauksen mukana tulleesta palautuslomakkeesta.

 

Voit 14 päivän kuluessa palauttaa tuotteita tai vaihtaa toiseen tuotteeseen. HUOM! Osa tuotteistamme on hygieniatuotteita, joita ei voi avattuna enää palauttaa. Hygieniatuotteisiin lukeutuvat, sängyt, patjat, petauspatjat, petauspatjan suojat, vuodevaatteet, tyynyt sekä peitot. Avatuilla hygieniatuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, koska tuote ei ole palautettavissa myyntiin.

 

Mikäli haluat vaihtaa ostamasi tuotteen, palautathan tuotteen ja tilaat uuden. Mikäli tuotteessa on virhe tai olette vastaanottaneet vääräntuotteen, käsittelemme sen vaihtona.

 

Jos palautatte tilauksestanne kaikki tuotteet, hyvitämme teille myös toimitusmaksun. Palauttaessanne vain osan tuotteista, pidätämme palautettavasta summasta maksamasi toimitusmaksun. Jos kyseessä on viallinen tuote tai virheellinen toimitus, emme pidätä toimitusmaksua.

 

Tuote on aina palautettava alkuperäispakkauksessaan. Tuotteita koskevasta lakisääteisestä virhevastuusta vastaa Unikulma Oy. Takuutiedot ovat tuotekohtaisia ja takuutiedot sekä niitä koskevat ehdot toimitetaan tuotteiden mukana.

 

Tuote palautetaan Unikulmaan Matkahuollon toimipisteestä.


Toimitusehdot

Oliko tästä hyötyä? 0 1

Jos et saanut tilauksesi mukana palautuslomaketta, voit ottaa meihin yhteyttä tällä lomakkeella ja kerro, mitkä tuotteet haluat palauttaa.

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Useimmat ongelmat ratkeavat täältä löytyvistä artikkeleista.
Mikäli teillä jäi kysyttävää, voimme parhaiten auttaa teitä alla olevalla lomakkeella.


Lomakkeella saamme riittävät tiedot auttaaksemme teitä mahdollisimman nopeasti.


{formbuilder:72538}

Oliko tästä hyötyä? 1 0

Toimitusaika on noin 3 viikkoa. 

Toimitusaika sovitaan valmiiksi myymälässä vuoteen oston yhteydessä.


Jos sovittuun aikaan tulee muutoksia, olemme teihin erikseen yhteydessä.

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Jos sovittu toimitus on yli 3 vuorokauden päässä tästä hetkestä, voit täyttää allaolevan lomakkeen.

Jos sovittu toimitus on alle 3 vuorokauden päässä tästä hetkestä, toimitusaikaan tehtävät muutokset onnistuvat varmimmin sopimalla niistä kanssanne asioineen myymälän tai myyjän kanssa.


Myyjän tiedot löydät tilausvahvistukselta. Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi (at) unikulma.fi


Myymäläyhteystiedot löydät täältä.

{formbuilder:72536}

Oliko tästä hyötyä? 1 0

Tilauksen muuttaminen käy helposti ottamalla yhteyttä kanssanne asioineeseen myymälään tai myyjään.

Myymäläyhteystiedot löydät täältä.

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Joskus käy niin, että sovittua toimitusajankohtaa ei syystä tai toisesta löydy tai muista.

 

Saat ajan selville helposti jättämällä viestin tai soittamalla kanssasi asioineelle myyjälle tai ottamalla yhteyttä suoraan myymälään.

Katso myymäläyhteystiedot täältä.

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Toimitusaika sovitaan valmiiksi myymälässä vuoteen oston yhteydessä.

Toimitusaikamme pitävät hyvin paikkaansa ja jos muutoksia tulee, otamme aina teihin ensin yhteyttä.

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Voit 14 päivän kuluessa palauttaa tai vaihtaa tuotteita missä tahansa myymälässä riippumatta siitä missä myymälässä olet asioinut.


Edellytyksenä on, että kyseessä ei ole hygieniatuotetuote on avaamaton, käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa eikä sitä ole poistettu alkuperäisestä pakkauksestaan.


HUOM! Osa tuotteistamme on hygieniatuotteita, joita ei voi avattuna enää palauttaa. Hygieniatuotteisiin lukeutuvat, sängyt, patjat, petauspatjat, petauspatjan suojat, lakanat, tyynyt sekä peitot. Avatuilla hygieniatuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, koska tuote ei ole palautettavissa myyntiin.


Tuote on aina palautettava alkuperäispakkauksessaan. Tuotteita koskevasta lakisääteisestä virhevastuusta vastaa Unikulma Oy. Takuutiedot ovat tuotekohtaisia ja takuutiedot sekä niitä koskevat ehdot toimitetaan tuotteiden mukana.

Oliko tästä hyötyä? 1 1

Alkuun patja voi tuntua hieman napakalta, mikä johtuu uusien jousien pintajännityksestä. Ensimmäisen kahden-kolmen viikon aikana tehdasjäykkyys alkaa vähenemään ja patja alkaa löytämään muotonsa.


Patjan asteittainen muotoutuminen on hyvä asia myös nukkujan kannalta, sillä kehon tottuminen uuteen patjaan ja nukkumisasentoon tapahtuu vähitellen. Mikäli vanha vuode on ollut hyvin erityyppinen kuin uusi, voi totuttelujakso kestää kauemmin.


Mikäli kaipaat patjan nopeampaa muotoutumista, voit edesauttaa jousen sisäänajoa painelemalla patjaa läpi käsin petauspatjan alta (esim. hartialinjan kohdalta).

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Suurin osa petauspatjoista on käännettävissä. Pintatuntuma vaihtelee sen mukaan, mikä materiaali on kehoa vasten, jolloin voit myös petauspatjalla vaikuttaa alkutottumiseen.

Petauspatjan materiaalista riippuen, voi petauspatjassa ilmetä valmistusprosessista johtuva tuoksua. Tuoksu katoaa itsestään, mutta mikäli haluat nopeuttaa prosessia, voit tuulettaa tai imuroida petauspatjaa ennen käyttöönottoa.

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Ergonominen tyyny tulee säätää uuden vuoteen käyttöönoton yhteydessä sopivaksi. 


Tyynyllä viimeistellään ergonominen nukkumisasento. Tyynyn tehtävä on tukea niskahartiaseutua ja auttaa lihaksia palautumaan yön aikana. Kun tyyny on oikean korkuinen, on selän linjaus on suora ja pää kulkee samassa linjassa selän kanssa.


Tyynyn korkeus on hyvä tarkistaa noin kuukauden kuluttua uuden vuoteen käyttöönotosta, kun patja on jo alkanut löytämään muotonsa.

Alta löydät säädettävien tyynyjemme Astron sekä Hybridin säätöohjeet.


Astro -tyynyn säätämisen sekä esimerkit pään asennosta näet kätevästi alla olevalta videolta. 
Hybrid -tyyny on jaettu kolmeen osaan, joita voi säädellä täytettä lisäämällä ja vähentämällä.


Tyynyn toisen puolen pienempi sininen osa on tarkoitettu niskan alle antamaan tukea, ja se on pidettävä korkeampana kuin pään alle tarkoitettu isompi valkoinen osa. Pakkauksessa tyyny on erittäin täysi, ja suosittelemmekin vähentämään täytettä molemmista osista. 


Antibakteerinen ja hopealankaa sisältävä Silverness-kankainen puoli on tarkoitettu kasvoja/päätä vasten, eikä tämän osan täytettä tarvitse säätää.Oliko tästä hyötyä? 0 1

Useimmat ongelmat ratkeavat täältä löytyvistä artikkeleista.
Mikäli teillä jäi kysyttävää, voimme parhaiten auttaa teitä alla olevalla lomakkeella.


Lomakkeella fysioterapeuttimme saavat tarpeelliset tiedot auttaakseen teitä parhaalla mahdollisella tavalla. 


Hyvät asentokuvat mahdollistavat meidän suositella ensisijaisia ratkaisuja tai säätöjä parhaimmillaan jopa saman päivän aikana. 


Alla näet mallikuvia siitä, millaiset asentokuvat antavat meille parhaat valmiudet auttaa sekä ymmärtämään haasteesi.

Jos olet jo tehnyt itse säätöjä sälepohjaan, liitä niistä selkeä kuva, kuten alla. 

{formbuilder:72539}

Oliko tästä hyötyä? 1 0

Nukkumisasennoilla on suuri merkitys kehon palautumiseen yön aikana. 


Selkärangan kannalta on tärkeätä, että se on mahdollisimman luonnollisessa asennossa, ilman ylimääräisiä kiertoja tai taivutuksia. 


Vatsamakuu- ja kiertynyt kylkimakuuasento ovat usein epäedullisia kehon rentoutumisen ja palautumisen kannalta.


Alla olevista kuvista näet hyvät sekä huonot asennot. 

Oliko tästä hyötyä? 3 2

Nukkumiskohta on oikea silloin, kun tyynyn yläreuna on samassa linjassa patjan yläreunan kanssa. Sivuttaissuunnassa voit nukkua missä kohdassa vuodetta haluat, sillä jousivyöhykkeet kulkevat patjan läpi sivuttaissuunnassa.


Patja on suositeltavaa kääntää puolen vuoden välein niin, että jalko- ja pääpääty vaihtavat paikkaa. Kääntäminen ei vaikuta yksilöllisyyteen, sillä jousisto on suunniteltu peilikuvana patjan molempiin päihin. Toimenpiteellä mahdollistetaan jousituksen tasainen kuormitus ja pitkä käyttöikä.

Oliko tästä hyötyä? 1 0

Mikäli olet nukkunut vuoteella vasta joitakin päiviä/viikkoja, luethan Tietoa uuden vuoteen alkutaipaleelle -kohdan huolellisesti läpi.


Sälepohjan säätäminen

Jousiston alla on säädettävä joustosälepohja, jonka avulla patjan tuntumaa voidaan hienosäätää napakammaksi tai myötäilevämmäksi. 

Huoltokirjasta löydät ohjeet perussäätöihin.

Mikäli kaipaat tarkempia ohjeita säleiden säädössä, voit täyttää yhteydenottolomakkeen niin fysioterapeuttimme ottaa teihin yhteyttä.


Petauspatja

Suurin osa petauspatjoista on käännettävissä. Pintatuntuma vaihtelee sen mukaan, mikä materiaali on kehoa vasten, jolloin voit myös petauspatjalla vaikuttaa vuoteen napakkuuteen/myötäilevyyteen.

Petauspatjan suositeltu vaihtoikä on noin 5 vuotta.

Oliko tästä hyötyä? 1 0

Tyynyllä viimeistellään ergonominen nukkumisasento. Tyynyn tehtävä on tukea niskahartiaseutua ja auttaa lihaksia palautumaan yön aikana. Kun tyyny on oikean korkuinen, on selän linjaus on suora ja pää kulkee samassa linjassa selän kanssa.


Tyynyn korkeus on hyvä tarkistaa noin kuukauden kuluttua uuden vuoteen käyttöönotosta, kun patja on jo alkanut löytämään muotonsa.

Alta löydät säädettävien tyynyjemme Astron sekä Hybridin säätöohjeet.


Astro -tyynyn säätämisen sekä esimerkit pään asennosta näet kätevästi alla olevalta videolta. 
Hybrid -tyyny on jaettu kolmeen osaan, joita voi säädellä täytettä lisäämällä ja vähentämällä.


Tyynyn toisen puolen pienempi sininen osa on tarkoitettu niskan alle antamaan tukea, ja se on pidettävä korkeampana kuin pään alle tarkoitettu isompi valkoinen osa. Pakkauksessa tyyny on erittäin täysi, ja suosittelemmekin vähentämään täytettä molemmista osista. 


Antibakteerinen ja hopealankaa sisältävä Silverness-kankainen puoli on tarkoitettu kasvoja/päätä vasten, eikä tämän osan täytettä tarvitse säätää.


Oliko tästä hyötyä? 0 0

Useimmat ongelmat ratkeavat täältä löytyvistä artikkeleista.
Mikäli teillä jäi kysyttävää, voimme parhaiten auttaa teitä alla olevalla lomakkeella.


Lomakkeella fysioterapeuttimme saavat tarpeelliset tiedot auttaakseen teitä parhaalla mahdollisella tavalla. 


Hyvät asentokuvat mahdollistavat meidän suositella ensisijaisia ratkaisuja tai säätöjä parhaimmillaan jopa saman päivän aikana. 


Alla näet mallikuvia siitä, millaiset asentokuvat antavat meille parhaat valmiudet auttaa sekä ymmärtämään haasteesi.

Jos olet jo tehnyt itse säätöjä sälepohjaan, liitä niistä selkeä kuva, kuten alla. 

{formbuilder:72539}

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Räätälöinti tehdään jousirivi kerrallaan, joten voit nukkua leveyssuunnassa missä kohtaa vain. Useiten mukavin paikka löytyy keskeltä.

Pituussuunnassa vartalosi löytää kokeilemalla oikean kohdan nopeasti. Nukkuessa kehon asento on täysin tyynyn ja patjan varassa ja jos tuki ei ole riittävä, ilmenee se usein puutumisena, kipuna ja/tai jäykkyytenä ja sitä kautta heräilynä ja asennon etsimisenä. 

Räätälöidyn patjan avulla vartalo saadaan hyvään neutraaliin lepoasentoon, jolloin myös liikkuminen vuoteessa vähenee ja nukkuminen rauhoittuu.

Oliko tästä hyötyä? 0 1

Unikulman runkojoustinpatjoissa sekä moottorivuoteissa on säädettävä säätösälepohja, joka on suunniteltu juuri kehon muutosten varalle. Olit sitten raskaana, kehossasi on väliaikaisia kiputiloja tai painosi vaihtelee (+/-20 kg), niin säätösälepohjan avulla vuodetta saadaan säädettyä juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi.

Sälepohjaa voidaan säätää tarvittaessa napakammaksi tai pehmeämmäksi. Esimerkiksi raskauden aikana sälepohjan merkitys on huomattavan suuri. Painon lisääntyessä patjan joustavuuteen voidaan vaikuttaa säätämällä säleet napakammalle.

Vastaavasti painon vähentyessä vuoteesta saadaan pehmeämpi. Ihmisen selkärangan, nivelten ja lihaksiston tilanne ei ole aina vakio, vaan ajoittain on jaksoja, joiden aikana saattaa esiintyä selkä-, olkapää- tai lonkkakipuja. 

Muutokset kuuluvat normaaliin elämään. Pohja antaa vuoteeseen säätömahdollisuuden, jolla kipujaksoja voidaan lyhentää ja lihasten palautumista nopeuttaa. Ole yhteydessä myymälään saadaksesi neuvoa säleiden säätämiseen.

Oliko tästä hyötyä? 1 0

Suurimpaan osaan Unikulman tuotteista on mahdollista vaihtaa uusi verhoilu.

Kysy lisää myymälästä!

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Patja on suositeltavaa kääntää puolen vuoden välein niin, että jalko- ja pääpääty vaihtavat paikkaa. Kääntäminen ei vaikuta yksilöllisyyteen, sillä jousisto on suunniteltu peilikuvana patjan molempiin päihin. Tämä johtuu siitä, että jalat eivät tarvitse samanlaista yksilöllistä räätälöintiä kuin selkä, ja toimenpiteellä mahdollistetaan jousituksen tasainen kuormitus ja pitkä käyttöikä. Patjaa ei tule kääntää ylösalaisin. 


Jos yhtenäiseen leveään patjaan on valmistettu yksilölliset jousistot kahdelle nukkujalle, patjaa käännettäessä myös nukkujan puoli vaihtuu.

Oliko tästä hyötyä? 1 0

Helpoin tapa löytää oman moottorisängyn käyttöhjeet sivuiltamme on kaukosäätimen ulkonäön perusteella.

 

Kuvat kaukosäätimistä ja vastaavan moottorin ohjeet löydät sivulta:

unikulma.fi/tekniikka

Oliko tästä hyötyä? 0 2

Sängyt:

Sänkyjen puhtaanapitoon liittyvät ohjeet löydät huoltokirjasta.

Muut tuotteet: 

Pesuohjeet löydät kunkin tuotteen tuotesivuilta verkkosivuiltamme kohdasta "Hoito-ohjeet". 


Jos tuote on poistunut valikoimastamme eikä löydy verkkosivuiltamme, niin emme valitettavasti enää tarjoa niihin pesuohjeita.

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Vaikutus on tehokkaimmillaan silloin, kun nukkuja on alasti ja käyttää sekä pussi- että aluslakanaa.

Keho kannattaa totuttaa lakanoihin käyttämällä ensin pelkästään pussi- tai aluslakanaa ja ottamalla vähitellen kaikki tuotteet käyttöön. Lakanat saattavat vilkastuttaa kehon aineenvaihduntaa, ja kuona-aineiden poistuminen kehosta saattaa aluksi aiheuttaa hikoilua.

Oliko tästä hyötyä? 0 0

Jos vaikutus on lakanoista, tulisi sen mennä parissa viikossa ohi.

Keho kannattaa totuttaa lakanoihin käyttämällä ensin pelkästään pussi- tai aluslakanaa ja ottamalla vähitellen kaikki tuotteet käyttöön. Lakanat saattavat vilkastuttaa kehon aineenvaihduntaa, ja kuona-aineiden poistuminen kehosta saattaa aluksi aiheuttaa hikoilua.


Oliko tästä hyötyä? 0 0

Hermoston stimulaatiohoidossa olevien on kysyttävä SteadyBody-lakanoiden käytöstä hoitavalta lääkäriltä. SteadyBody-lakanat voivat heikentää stimulaatiohoidon tehoa.

Oliko tästä hyötyä? 0 0

SteadyBody lakanat ovat lääkinnällisistä laitteista annetun asetuksen (EU) 2017/745 mukaan CE-merkittyjä, tuoteluokkaan I kuuluvia lääkinnällisiä laitteita. SteadyBody lakanat ovat ilmoitettu Euroopan komission perustamaan ja ylläpitämään lääkinnällisten laitteiden EUDAMED tietokantaan.


Ongelman taustaa


Vuoteeseen mentäessä on ihmisen kehoon saattanut varautua suuri staattinen sähkövaraus. Toisaalta vuoteessa, missä käytetään tavallisia lakanoita, saattaa ihminen liikkuessaan aiheuttaa myös kappaleiden välisen hankauksen seurauksena kehoonsa jopa 10 000 V – 20 000 V suuruisen staattisen sähkövarauksen.

Tiedetään, että korkeat ja vaihtelevat kehon sähkövaraukset estävät mm. kehon rentoutumisen, ne vaikuttavat haitallisesti ihmisen verenkiertoon ja aineenvaihduntaan sekä unirytmiin ja siten kokonaisvaltaisesti heikentävät ihmisen terveyttä.


SteadyBody-lakanoiden ratkaisu


SteadyBody lakanat ovat laitekokonaisuus, mikä on kehitetty kehoon kertyneen staattinen sähkövarauksen hallittuun purkamiseen ja estämään kehon staattisen sähkövarauksen syntyminen vuoteessa ja näin ollen poistamaan ym. terveyttä heikentäviä tekijöitä. SteadyBody laitekokonaisuus on suunniteltu käytettäväksi vuoteissa sekä tavanomaisissa tiloissa, että tiloissa, missä on ESD suojausvaatimus. SteadyBody lakanat ovat tarkoitettu käytettäväksi yhdessä muiden SteadyBody laitteiden, SteadyBody aluslakanan, SteadyBody pussilakanan, SteadyBody kirjekuorilakanan ja SteadyBody tyynyliinan kanssa. SteadyBody laitteet ovat valmistettu dissipatiivisesta kankaasta, minkä koostumus on 99% SteadyBody PE ja 1% hiilikuitukäämejä.