Petra Gargano: ”Kun kerran käy läpi unettomuuden, sitä pelkää aina”

Petra Gargano: ”Kun kerran käy läpi unettomuuden, sitä pelkää aina”

Työnantaja, nyt on aika miettiä yrityksesi joululahjoja. Luet nyt Petra Gargano: ”Kun kerran käy läpi unettomuuden, sitä pelkää aina” 3 minuuttia Seuraava Työnantaja, nyt on aika miettiä yrityksesi joululahjoja.
Muusikko Petra Gargano on kärsinyt unettomuudesta. Sen pelko kummittelee edelleen mielessä, mutta Unikulman sänky on auttanut häntä nukkumaan paremmin.

Alunperin Tiktakin laulajana tunnetuksi tullut Petra Gargano on kärsinyt unettomuudesta ja vaikka unettomuusongelmat eivät enää muusikkoa vaivaakaan, ne painavat mieltä edelleen.

– Kun olen käynyt läpi unettomuuden, siitä on jäänyt pelko päälle. Nykyään jos jostain syystä nukun vähän, keho muistaa ne tuntemukset ja huolestun, että taasko se alkaa!

Unettomuus johtuu usein stressistä tai sairauksista. Vaikuttavia tekijöitä voi olla useita, ja näin oli Petra Garganonkin kohdalla.

– Luulen, että unettomuuteni oli monen asian summa. Minulla oli haastava elämäntilanne, johon liittyi muutoksia. Jäin äitiyslomalle, ja aivoni jatkoi prosessointia ja työntekoa öisin, vaikka kehoni olisi halunnut rentoutua.

Petra on opetellut tapoja, jotka edesauttavat unen saantia ja laadukasta unta.

– Olen vaihtanut telkkarin ja somettamisen äänikirjan kuuntelemiseen iltaisin. Tykkään niistä tosi paljon. Ne rauhoittavat, kun aivot käyvät ylikierroksilla. Laitan ajastuksen 15 minuuttiin, mutta usein nukahdan jo viidessä minuutissa!

Hän kertoo tekevänsä pieniä valintoja, jotka helpottavat nukkumista.

– Olen joutunut opettelemaan rauhoittumista, ja hyvä sänky auttaa siinä.

Treenaaminen rentouttaa

Nukkumisen lisäksi muusikko rentoutuu liikkumalla aktiivisesti. Myös keikkailu on fyysisesti rasittavaa. Liikunnan ja keikkailun aiheuttamaan kuormitukseen auttaa Unikulman moottorisängyn hierova ominaisuus.

– Varsinkin jalkapäivien ja keikkojen jälkeen tykkään laittaa hierovan toiminnon päälle ja nostaa jalat ylös, Petra Gargano kertoo.

Hän on käynyt parin vuoden ajan TFW-salilla, jossa hän harjoittelee toiminnallisesti. Harrastuksessa Petra viehättää kehittyminen sekä ryhmähenki.

– Biisien tekeminen on yksinäistä, joten on kiva, että vastapainoksi on sosiaalinen harrastus.

Rankka treeni myös rentouttaa.

– Koen että mielelle on hyväksi tehdä raskasta treeniä. Olen tällainen sähköjänis, jolla on sata rautaa tulessa. Mutta kun takakyykyssä on tarpeeksi painoja, ei pysty keskittymään mihinkään muuhun kuin siihen, että saa painot liikkeelle.

Nukkumisasento paljasti paljon

Unikulman sänky on räätälöity UnikLab-pintapainemittauksen avulla juuri sopivaksi.

– Mittaus oli tosi mielenkiintoinen! Näin kaikki ne miljoona asiaa, jotka nukkumisasennossani olivat pielessä, muusikko nauraa.

Mittaus antoi selityksiä myös moniin aiemmin vaivanneisiin ongelmiin.

– Olen esimerkiksi usein herännyt käsien puutumiseen, kun olen tavannut nukkua kädet pään yläpuolella. Mittauksessa tämän syyksi löytyi rintakehän jäykkyys, ja asiaa voi hoitaa venyttelyllä, Petra Gargano kertoo.

– Oli tosi hyvä saada tietoa siitä, mitkä olisivat minulle hyvät nukkuma-asennot. Minulle tuli turhia kiertoja rankaan ja muuta. En tiennyt, että itseään voi opettaa nukkumaan paremmissa asennoissa, vaikkapa selällään!

Uusi vuode on saanut muusikon huomaamaan, että sängyissä tosiaan on eroja. Huomasin, miten paljon sänky vaikuttaa uneen, kun sen vaihtoi uuteen!

Koko peti kuntoon

Sängyn lisäksi Garganot hankkivat Unikulmasta peitot, tyynyt ja lakanat. Kehon lämpötilaeroja tasaavat SteadyBody-lakanat saavat muusikolta kiitosta.

– Yleensä joudun kesäisin ottamaan täkit pois, mutta tänä kesänä ei tarvinnut nukkua pelkälllä lakanalla ja olo oli miellyttävä.

SteadyBody-lakanoissa on yllättävä etu.

– Tämä on tällainen kotiäidin oivallus! Olen huomannut, että ne lakanat kuivuvat hetkessä, eikä niitä tarvitse kuivatella iät ja ajat, toisin kuin puuvillaa. Loistavaa, Petra Gargano iloitsee.

Unikulmasta hankittiin myös Astro-erikoistyynyt, jotka muotoutuvat kehon lämmön ja painon mukaan.

– Astrotyyny on tuntunut tosi hyvältä. Keikkailen ja nukun myös hotelleissa, ja siksi olen harkinnut, että otan oman tyynyn mukaan keikkareissuille, muusikko pohtii.

Tähän on selvä syy.

– Just viime yönä olin keikkareissulla ja se hotellin tyyny oli ihan kauhea! Astro-tyyny ohjaa minua nukkumaan selälläni, mutta tämän tyynyn kanssa en voinut tehdä niin ja nyt on niskat kipeät!