Miten valitsen oikeat ja oikean kokoiset lakanat?

Miten valitsen oikeat ja oikean kokoiset lakanat?

SteadyBody®-lakanoista ei halua enää luopua, kun niiden käyttöä pääsee kokeilemaan. Tyytyväiset käyttäjät sanovat niiden aiheuttavan positiivista riippuvuutta. Lääkinnälliseksi tuotteeksi rekisteröity aluslakana on tutkittu ja vaikuttava.

”Viileät ja sileät lakanat kutsuvat nukkumaan.” ”Joka ilta lakanat tuntuvat kuin juuri sänkyyn pedatuilta.” ”En enää halua nukkua millään muilla lakanoilla.”

Tällaisia kokemuksia kuluttajat kertovat käytettyään Unikulman SteadyBody®-lakanoita. Mikä lakanoissa on erityistä, ergonomiasuunnittelija ja fysioterapeutti Tytti Lyytikäinen Unikulmalta?

Valitse oikeanlainen lakana

”SteadyBody®-lakanoiden materiaali on ainutlaatuinen, patentoitu keksintö, ja aluslakana on Euroopan laajuisesti ilmoitettu lääkinnälliseksi tuotteeksi. Lakanat on valmistettu mikrokuitukankaasta, joka sisältää hiilikuituja. Lämmönsäätely on tärkeä osa nukkumisen fysiologiaa, ja tämä erikoisvalmisteinen lakana tasaa kehon lämpöä. Nukkuja huomaa sen rauhallisempana yöunena”, Lyytikäinen sanoo.

Lakanan sisältämät hiilikäämit tasaavat nämä sähköhäiriöt ja muuttavat ne lämmöksi, joka haihtuu huoneilmaan viilentävän kankaan avulla. Ensimmäisinä öinä SteadyBody®-lakanat voivat lisätä hikoilua, koska ne tehostavat aineenvaihduntaa. Kun keho tottuu tähän, hikoilu vähenee ja uni on entistä rauhallisempaa.

Voimakkain vaikutus saadaan aikaan niin, että sekä alus- että pussilakana sekä tyynyliina ovat SteadyBody®-tuotteita. Myös alasti nukkuminen tehostaa vaikutusta.

Lakanat pitävät vuoteen kuivana ja viileänä. Niiden tuntu iholla on silkkisen pehmeä ja sileä. Kun vuodevaatteet tuntuvat miellyttäviltä iholla, unenlaatu paranee.

Palautuminen parani huimasti

”Monet aktiiviset liikkujat ovat kokeneet SteadyBody®-lakanoiden nopeuttavan palautumista valtavasti”, fysioterapeutti Tytti Lyytikäinen kertoo.

Lakanoiden vaikutus perustuu aineenvaihdunnan kiihdyttämiseen. Tällöin kuona-aineet poistuvat kehosta tavallista nopeammin, lihasjumit ja -säryt vähenevät. Hyvin nukutun yön jälkeen olo on virkistynyt ja keho palautunut päivän rasituksista.

Valitse oikean kokoinen lakana

SteadyBody®-lakanoissa on monta kokoa, ja niiden reilu mitoitus helpottaa niiden petaamista. Ne pysyvät myös hyvin paikoillaan yön ajan, vaikka kangas on sileää ja liukasta.

Yhden sängyn aluslakana on kooltaan 180 x 270, parisängyn aluslakana 275 x 275 senttiä. Pussilakana on kooltaan 150 x 210 cm, tuplapeiton pussilakana 240 x 210. Värivalikoimassa on tarjolla harmaa, valkoinen, sininen, liila ja minttu.

”Uusin tuote Unikulman SteadyBody®-lakanoissa on niin sanottu kirjekuorilakana. Sen kulmat on ommeltu muotoon, joten se pysyy erinomaisesti 4–8 cm paksun petauspatjan päällä”, Tytti Lyytikäinen kertoo.