Linnea Vihonen: ”Elämänmuutos teki tästä hyvinvoinnin vuoden”

Linnea Vihonen: ”Elämänmuutos teki tästä hyvinvoinnin vuoden”

Vuodenvaihteessa Linnea Vihonen päätti tehdä elämänmuutoksen: elämässä tulisi olla enemmän merkityksellisiä ja hyvää tekeviä asioita. Yksi tärkeimmistä tavoitteista oli panostaa uneen. Hänellä on myös oma erityinen ja takuuvarma keinonsa nukahtaa.

Takana kymmenen vuoden hektinen työputki ravintolamaailmassa ja viisi vuotta yrittäjänä. 38-vuotias keittiömestari Linnea Vihonen pohti elämäänsä vuoden 2022 lopulla pidemmällä lomareissulla, joka hänellä on ollut tapana tehdä vuodenvaihteessa.

Mitä elämässä oli liikaa, mitä liian vähän?

Pohdinnan tulos oli selvä: Linnea koki tarvitsevansa lisää merkityksellisiä asioita niin töissä kuin vapaa-ajalla.

”Päätin jatkaa yrittäjänä ja ruokavaikuttajana, mutta valita tarkemmin kumppanit ja työt. Haluan jokaisessa projektissa kunnioittaa omia arvojani kuten vastuullisuutta ja merkityksellisyyttä. Ruoan osalta se tarkoittaa esimerkiksi lähiruokaa ja sesonkien kunnioittamista”, Linnea pohtii.

Työssään hän konsultoi ravintoloita ja muita yrityksiä, rakentaa ruokakonsepteja ja tekee ruokasuunnittelua niin tapahtumiin kuin mediaan.

Hän päätti myös pitää tarkemmin huolta siitä, että elämään mahtuu myös muuta kuin työtä. Työn ja vapaa-ajan tulisi olla paremmassa tasapainossa. Myös vapaa-ajan pitäisi sisältää merkityksellistä tekemistä ja kohtaamisia lähteisten ja tärkeiden ihmisten kanssa.

”Vähemmän on paremmin ja enemmän”, Linnea tiivistää.

Liikunnan, ruoan ja unen pyhä kolmio

Yksi elämänmuutoksista oli lisätä päiviin liikuntaa, vaikka se on aina kuulunut aktiivisen naisen elämään.

”Tällä viikolla olen ulkoillut monipuolisesti, pyöräillyt fat bikella, vaeltanut ja sienestänyt”, pieneltä ruskalomalta palannut Linnea kertoo. Hän on opetellut käyttämään yrittäjän vapauttaan siihen, mitä tavoittelee: parempaan tasapainoon.

Reippaan liikuntapäivän jälkeen nukuttaa hyvin. Se kirkastui entisestään kuvausmatkalla, jossa vietettiin paljon aikaa luonnossa.

”Kun ei nukkumaan käydessä ollut kännykkää, kirjaa tai mitään muutakaan härpäkettä, oli vain pakko painaa pää tyynyyn ja nukkua. Se oli terveellinen ja ajatuksia herättävä elämys”, Linnea sanoo.

Keskity nukahtamaan

Kuvausmatkalla Linnea huomasi, että hänellä toimii nukahtamisen apuna aivan tietty metodi. Kun yksinkertaisesti keskittyy ajattelemaan valitsemaansa asiaa, sulkee mielestään kaiken muun ja keskittyy nukahtamaan – se tapahtuu.

”On tärkeää pitää silmät kiinni ja hengittää rauhallisesti. Tämä toimii myös silloin, jos herään aamuyöstä, kuten stressin vuoksi joskus tapahtuu”, Linnea kertoo.

Sänkykin on lähellä tehty

Unen merkityksen ymmärrettyään Linnealle oli selvää, että sängyn hankinnassa yhteistyökumppani olisi Unikulma.

”Laatu ja vastuullisuus ovat minulle ehdottomia kriteereitä. Ja kun tajusin, että sänkyni tehdään vain reilun kymmenen kilometrin päässä kotoa Vantaan Petikossa, sekin tuntui todella hyvältä”, Linnea kertoo.

Kotona Munkkiniemessä on nyt tyylikäs pellavansävyinen parisänky päätyineen. Mittojen mukaan räätälöity patja on parantanut Linnean ja puolison unenlaatua selvästi.

”Sängyssä on niin hyvä olla, että huomaan viettäväni siellä välillä aikaa valveillakin. Taakse ovat jääneet alaselän jumituksen ja yöheräilyt, jotka johtuivat vanhasta ja huonosta patjasta”, Linnea sanoo.

Lihasten kireydet ja kehon kaipaama tuki näkyivät selvästi UnikLab-mittauksessa.

”Oli jännittävää nähdä, miten hyvin mittaus löysi kehostani ne kohdat, joita patja voi auttaa voimaan paremmin. Ja kokemus on osoittanut, että uusi patja todella tekee sen mitä luvattiin – lisää levollista yöunta ja palautumista.”