”En ole koskaan 2000-luvulla nukkunut näin monta yötä samassa sängyssä”, normaalisti ympäri maailmaa kiertävä rocktähti Jussi 69 tajusi. Niinpä vanha sänky menikin vaihtoon, ja yöuni alkoi maistua.
Ennen Jussi 69 olisi helposti voinut kertoa, missä sijaitsevat parhaat bileet ja trendikkäimmät rock-klubit maailman metropoleissa. Nyt The 69 Eyesin rumpali muistaa sen sijaan upeimmat juoksureitit Copacabanalta ja Miami Beachilta.
”Kun keikkabussi saapuu kohteeseen, suuntaan saman tien kaupungin parhaalle kuntosalille”, Jussi sanoo.
Liikunta pitää vireystilan korkealla, ja illalla rumpusetin takaa kimpoaa räjähtävää voimaa. Keikan jälkeen adrenaliinia on veressä niin tukeva annos, että nukkuminen ei heti onnistu; ei, vaikka kierroksia yrittäisi laskea syömällä keskellä yötä tuhdin aterian.
”Tiedän, että nukkumisen kannalta tämä kaikki on ihan väärin. Sitä on jatkunut jo 30 vuotta, mutta sellaista on rock-muusikon elämä.”
Tai oli, kunnes kaikki muuttui 14 kuukautta sitten.
Pysähdys joka on tehnyt hyvää
”Odotas kun vetäisen proteiinijuomaa naamariin”, Jussi sanoo haastattelun aluksi. Takana on jokapäiväinen juoksulenkki eli puolimaratonin verran kilometrejä 90:ssä minuutissa.
”Soittokeikka kestää juuri sen puolitoista tuntia, ja tykkään pitää kuntoni sellaisena, että tuon ajan pystyy juoksemaan kovaa. Säännöllinen juokseminen antaa energiaa, ja lenkillä syntyvät parhaat ideat.”
Takana on, hänen omien sanojensa mukaan, ”elämän erikoisin vuosi”. Kun koronapandemia pysäytti keikkailun, elämä tapahtui yhtäkkiä yksinomaan Helsingissä.
Kun ravintolat suljettiin, Jussin omistama punavuorelainen The Riff -baari meni kiinni muiden kuppiloiden mukana. Hänen kolmesta säännöllisestä työstään on juuri nyt jäljellä vain yksi: Radio Rockin toimittajan pesti.
”Olen onnekas: rock on intohimoni, rakastan soittamista ja musiikista puhumista. Mikä voisi olla parempi yhdistelmä kuin bändi, Radio Rock ja rock-henkinen ravintola”, Jussi 69 sanoo.
Jatkuvan keikkailun sijasta nyt on kuitenkin ollut pakko pysähtyä. Siinä on hyvätkin puolensa, Jussi myöntää.
”Ei minulla ole ollut säännöllistä rytmiä oikeastaan koskaan. Joskus kiertueella en kerkiä nukkumaan moneen vuorokauteen, sillä siirtymien aikataulut ja välimatkat esimerkiksi Etelä-Amerikassa ovat ihan älyttömät. Jet lag tuntuu pahimmillaan fyysisenä kipuna”, Jussi sanoo.
Nyt on ollut aikaa miettiä, miten kroppaansa hoitaisi muutenkin kuin liikunnalla.
Sänky hoitaa rumpalin krooniset vaivat
Alaselän kivut, jatkuvat tinnitus ja olkapään vammat – rumpalin ammattitauteja kaikki. Jussi hoidattaa vaivojaan säännöllisesti fysioterapeutin ja kiropraktikon pakeilla, mutta nyt vaivoja voi hoitaa myös kotona.
Unikulman moottoroidun sängyn hierontaohjelma on käytössä joka ikinen ilta. Steadybody®-lakanat auttavat tasaamaan lämpötilaa ja ovat vielä herätessäkin kuivat ja sileät.
”Mittojeni mukaan tehty sänky on parantanut selkävaivani ja nopeuttanut nukahtamista: pääsen uneen puolta nopeammin kuin ennen. En ollut tätä ennen tajunnut, miten tärkeän valinnan tekee, kun ostaa sängyn. Sängyssä voi siis viihtyä – omassa sängyssä!”