”Myös mökillä pitää voida nukkua hyvin”

”Myös mökillä pitää voida nukkua hyvin”

Kun lumilautailija Eero Ettalan ja juontaja-toimittaja Tuija Pehkosen perheeseen syntyi esikoinen, haave omasta mökistä muuttui todeksi. Lepopaikka meren rannalla valmistuu sopivasti kesään mennessä, eikä siellä haluta tinkiä unenlaadusta.
Kun lumilautailija Eero Ettalan ja juontaja-toimittaja Tuija Pehkosen perheeseen syntyi esikoinen, haave omasta mökistä muuttui todeksi. Lepopaikka meren rannalla valmistuu sopivasti kesään mennessä, eikä siellä haluta tinkiä unenlaadusta.

Mielessä välkkyy aurinkoinen kuva: meri, sauna, kuisti, mökki. Eero Ettalan ja Tuija Pehkosen uusi lempipaikka valmistuu kesän kynnyksellä ja se sijaitsee sopivan ajomatkan päässä Helsingin-kodista.

”Olimme haaveilleet mökistä jo pitkään, mutta ajatuksissamme sen hankinta sijoittui jonnekin parin vuoden päähän. Kun pieni poikamme syntyi syksyllä 2020 ja koronapandemia oli pahimmillaan, ajatus omasta lepopaikasta alkoi yhtäkkiä tuntua ajankohtaiselta. Meitä houkutteli ajatus, että pikkumies saisi juoksennella pihalla vapaasti, ja tokihan oma sauna olisi suorastaan arjen luksusta”, Eero Ettala kertoo.

Oli onnekas sattuma, että pariskunta löysi mieleisensä hirsimökin puolivalmiina. Raskain rakennusvaihe oli jo takana, mutta pintamateriaaleihin ja muihin yksityiskohtiin pääsi vielä itse vaikuttamaan.

Perhe aikoo viettää mökillä niin paljon aikaa kuin mahdollista. Etätöitä voi tehdä sieltäkin käsin.

Sänky on jo valmiina

Vaikka talon yksityiskohtia vielä viimeistellään, yksi tärkeimmistä huonekaluista eli parisänky on jo paikallaan. Eero ja Tuija halusivat kakkoskotiinsa samanlaisen Unikulman sängyn kuin heillä on ollut kaupunkikodissa kolme viime vuotta.

Yksilöllisten mittojen mukaan tehty sänky on auttanut saamaan unen silloinkin, kun kroppa ja mieli käyvät ylikierroksilla vaikkapa intensiivisen työputken jälkeen.

”Silloin kolme vuotta sitten pohdimme, onko moottoroidussa sängyssä mitään järkeä – ja nyt emme luopuisi siitä mistään hinnasta. Ja koska mökillä on tarkoitus nimenomaan rentoutua ja palautua, emme halunneet tinkiä nukkumismukavuudesta sielläkään”, Ettala kertoo.

Etenkin lapsen syntymän myötä nukkumisen arvo on valjennut molemmille.

”Aluksi vauvalla oli vähän nukkumisaikataulu kateissa, mutta unikonsultaation avulla saimme jumpattua univalverytmin kuntoon. Nyt saamme onneksi jo nukkua itsekin paremmin.”

Kesä koti-isänä

Ettala odottaa innolla ensimmäistä kesää pienen poikansa kanssa. Yrittäjinä työskentelevä pariskunta on pystynyt limittämään tekemisensä niin, että kun lumilautailukausi päättyi, alkoi Tuija Pehkosen vuoro tehdä omia töitään. Toimittajana ja juontajana työskentelevä Pehkonen nähdään kesällä Maikkarin Kesäterassi -ohjelmassa ja kuullaan Yle Puheella Rakkauden Kesä -ohjelmassa. Myös sosiaalinen media työllistää pariskunnan molempia osapuolia yhä enemmän.

”Kävelylenkit Kaivarin puistossa vaihtuvat nyt mökkeilyyn meren rannalla. Vauhtia ei varmasti tule puuttumaan: poika näyttää perineen energiatason isältään. Melkein jännittää, millainen menijä hänestä tulee, kun hän nousee pystyyn!” Ettala pohtii.

 

Kuvat: Lauri Puustjärvi